Медведчук: Масштабна приватизація в умовах війни та кризи - це злочин
Медведчук: Масштабна приватизація в умовах війни та кризи - це злочин

Медведчук: Масштабна приватизація в умовах війни та кризи - це злочин

Масштабна приватизація в умовах війни є злочином.

Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Хоча говорити про те, що в умовах економічної кризи, в умовах, коли країна перебуває в умовах кризи в економіці, в економічному розвитку, і економіка країни падає, щось продавати державне – це є не просто неправильним, це є злочинним.

І тому тут приватизації… Особливо ви зверніть увагу на синхронність дії.

Спочатку під час підготовчих засідань до роботи, до початку роботи ВР, вони пропонують, а потім і голосуванням ліквідують комісію з приватизації", - сказав нардеп.

Медведчук також нагадав, що комісію з приватизації було створено ще під час перших скликань ВР і вона займалася контролем переходу державної власності у приватну.

"Спочатку ліквідують цю комісію, потім подають кілька лобістських законопроектів з питань приватизації, у тому числі і в питанні тієї ж Одеській кіностудії, яка стосується пана Ткаченка.

Зараз вони ліквідували список, заборонений до приватизації, їм можна будь-який з об'єктів вибирати і виносити рішення з приводу його приватизації.

Звісно, що це торкнеться, подібна політика, злочинна, корупційна політика, вона торкнеться ласих шматочків державної власності, які ще залишаються, і це, на жаль, може торкнутися об'єктів і стратегічних підприємств, які повинні залишатися в державній власності.

Адже перелік підприємств, заборонених до приватизації, для того і затверджувався, що є ряд стратегічних підприємств, які повинні завжди залишатися в державній власності, під контролем держави.

Так от, спочатку комісія, а потім скасування списку означає про те, що зараз деякі лобісти з влади чи від влади, чи при владі пана Зеленського підуть шляхом приватизації цих ласих шматочків.

Тому я вважаю, що подібна діяльність є злочинною", - підкреслив він.

"По-перше, не можна продавати те, що сьогодні коштує дуже дешево або фактично це відбудеться за копійки, а, по-друге, не можна продавати все, навіть за великі гроші, якщо йдеться про стратегічні об'єкти, спрямовані на функціонування держави в цілому.

Тому подібні дії – це, знову ж таки, приватні ініціативи в інтересах однієї політичної сили і в інтересах однієї команди при владі", - резюмував нардеп.

Источник материала
Поделиться сюжетом