Споживачам розповіли, що робити при нарахуванні неіснуючих боргів за електрику
Споживачам розповіли, що робити при нарахуванні неіснуючих боргів за електрику

Споживачам розповіли, що робити при нарахуванні неіснуючих боргів за електрику

18 жовтня.

У разі нарахування неіснуючої заборгованості за електроенергію споживач має повідомити про це електропостачальника та оператора мережі, а вони повинні протягом 5 днів від дня подання заяви перевірити рахунок, а в разі потреби протягом 20 днів перевірити лічильник та повідомити споживача про результати перевірки.

Про це повідомила пресслужба НКРЕКП, передає УНН.

"У разі виявлення в платіжному документі помилкових показів лічильника, споживач зобов'язаний, повідомити про це електропостачальника та оператора мережі.

Представник електропостачальника або оператор мережі повинен протягом 5 днів від дня подання заяви перевірити рахунок, а в разі потреби протягом 20 днів перевірити лічильник та повідомити споживача про результати перевірки", - розповіли в НКРЕКП.

Так, у разі виявлення в рахунку невідповідності показників засобу обліку та визначеного обсягу електричної енергії споживач повідомляє про це оператора системи розподілу, який у свою чергу здійснює коригування показів, або у разі потреби, протягом 20 днів перевіряє лічильник та повідомляє про результати споживача і постачальника універсальних послуг.

У разі виявлення невідповідності в рахунку застосування тарифів, пільг, не врахування здійснених оплат тощо, а також для здійснення звірки оплаченої та нарахованої електричної енергії побутовий споживач має звернутися до постачальника універсальних послуг.

При цьому, у прес-службі зазначили, що НКРЕКП отримує численні звернення від побутових споживачів щодо невідповідності фактичних показів лічильників електричної енергії на кінець місяця і зазначених у рахунках, які виставляють постачальники універсальних послуг.

Зазначена невідповідність призводить до формування на особових рахунках споживачів, начебто "заборгованості" за спожиту електричну енергію.

Источник материала
Поделиться сюжетом