В Україні газ для промисловості подорожчає майже на 20%
В Україні газ для промисловості подорожчає майже на 20%

В Україні газ для промисловості подорожчає майже на 20%

19:19, 18 жовтня 2019.

Енергетика.

Максимальні ціни для промспоживачів з 1 листопада будуть збільшені на 18,4%.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з 1 листопада збільшує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 19,6% порівняно з жовтнем - до 7033,2 грн з 5878,8 грн за тисячу кубометрів, йдеться в повідомленні компанії.

При цьому максимальні ціни для промспоживачів з 1 листопада будуть збільшені на 18,6% - до 7755,6 грн з 6549,6 грн за тисячу кубометрів газу.

«Така зміна обумовлена ​​зростанням цін на газ на європейському ринку, звідки Україна імпортує газ.

Так, ціни на газ на європейських хабах з поставкою в листопаді перевищують поточні майже наполовину», - сказано в повідомленні.

Як відзначили в компанії, цінові пропозиції «Нафтогазу» диференційовані залежно від обсягів закупівлі та умов оплати.

Якщо покупець не має заборгованості перед «Нафтогазом» або буде купувати не менше 50 тисяч кубометрів газу на місяць, то для нього встановлюється мінімальна ціна.

У всіх інших випадках застосовується більш висока ціна.

Всі ціни вказані з урахуванням ПДВ.

Як повідомляв УНІАН, «Нафтогаз» у вересні залишив ціни на природний газ для промислових споживачів на рівні серпня - 5568 грн за тис.

Довідка УНІАН.

НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

#Україна#газ#Нафтогаз.

Источник материала
Поделиться сюжетом