В Україні різко подорожчала цибуля
В Україні різко подорожчала цибуля

В Україні різко подорожчала цибуля

18:09, 18 жовтня 2019.

Агро.

Закупівельні ціни на цибулю в Україні з початку тижня зросли на 22% - до 6 грн/кг.

В Україні зросли ціни на цибулю / фото УНІАН.

Ціни на цибулю в Україні з початку поточного тижня в середньому зросли на 22% – до 5-6 грн/кг, у зв'язку з закінченням збиральних робіт і скороченням пропозиції продукції, повідомила прес-служба аналітичної платформи Eastfruit.

Згідно з повідомленням, якщо ще минулого тижня ціни на цибулю стартували від 4,50 грн/кг (0,18 дол./кг), то сьогодні за такою ціною готові працювати лише ті фермери, які не мають обладнаних сховищ.

“Водночас господарства, які мають у своєму розпорядженні обладнані сховища, на сьогоднішній день вже продають цибулю по 5-6 грн/кг (0,20-0,24 дол./кг).

Підвищувати ціни фермерам дозволяє активний попит на внутрішньому ринку, адже гуртові компанії продовжують скуповувати цибулю для закладки на зберігання", – йдеться в повідомленні.

Експерти відзначають, що на сьогоднішній день ріпчаста цибуля в Україні коштує в середньому на 30% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року, але її ціна може продовжити зростання.

"Гравці ринку впевнені, що передумов до зміни цінових тенденцій поки в аналізованому секторі немає і за збереження поточних темпів збуту цибуля буде дорожчати і далі", – йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомляв УНІАН, закупівельні ціни на томати в Україні на початку жовтня знизилися на 15% і становили 15-17 грн/кг.

Овочі борщового набору в Україні за 2018 рік подорожчали майже в два рази - до 56,6 грн.

Урожай овочів в 2018 році становив 9,4 млн тонн.

#ціни на продукти#зростання цін.

Источник материала
Поделиться сюжетом