За кого воюватимуть особи з подвійним громадянством?
За кого воюватимуть особи з подвійним громадянством?

За кого воюватимуть особи з подвійним громадянством?

Уряд узявся за запровадження в Україні подвійного громадянства.

Готують цілі концепції й тішаться, що вже «дозріли» до такого рішення.

Передбачаю, аргументуватимуть це чергове ґвалтування Конституції як не «загальноприйнятою світовою практикою», то «досвідом цивілізованих країн світу».

Відтак відразу нагадую: у цивілізованих країнах немає ані війни, ані сепаратистських кубел по всьому кордону, ані світової першості за рівнем корупції.

А в Україні є.

І саме тому подвійне громадянство для нас - взагалі не на часі.

Сьогодні дозволимо - завтра Путін заявить цілому світові, що на Донбасі й в Криму захищає своїх громадян від нападів уявних «фашистів».

Спробуйте тоді заперечити - матиме всі аргументи.

Зокрема і для того, щоб поширити свою агресію на всю Україну.

А раптом воєнний стан? Яку позицію займуть біпатриди? Підуть воювати? Куди будуть сплачувати податки?.

А корупціонери? Сьогодні вкрав, завтра, якщо спроможуться, відкриють справу, а післязавтра - він за тисячі кілометрів, у тій країні, законодавством якої не передбачена видача власних громадян.

І шукай тоді вітра в полі.

Що вже й казати про ситуацію у прикордонні.

Три дні тому, 13 жовтня, сотні людей з подвійним українсько-угорським громадянством перевезли з України в Угорщину для голосування на місцевих виборах.

Та сама схема була зафіксована і на парламентських виборах минулого року - тисячі українців голосували за партію Орбана (прем‘єра Угорщини, що домагається автономії для Закарпаття, очевидно, з метою приєднання цієї області до своєї країни в майбутньому).

Тож, підсумовуючи, виникає єдине запитання: навіщо владі все це? Показати видимість бодай якоїсь роботи? Чи гарантувати собі ж можливість уникнути покарання, якщо натворять злочинів і не зуміють цього приховати? В інереси українців не вписується ні перше, ні друге.

Зате і те, й інше загрожує державі новими проблемами.

Источник материала
Поделиться сюжетом