Європейська Рада офіційно затвердила Крістін Лагард на посаду президента Європейського Центрального Банку
Європейська Рада офіційно затвердила Крістін Лагард на посаду президента Європейського Центрального Банку

Європейська Рада офіційно затвердила Крістін Лагард на посаду президента Європейського Центрального Банку

Європейська Рада призначила Крістін Лагард на пост президента Європейського центрального банку строком на 8 років без можливості продовження.

Про це повідомляє пресс-служба Європейської ради.

"Призначення у виконавчу раду ЄЦБ проводяться Європейською Радою, що діє кваліфікованою більшістю, з числа осіб, які мають визнаний авторитет і професійний досвід роботи в грошово-кредитній чи банківській сфері, після консультацій з Європейським парламентом і Радою керуючих Європейського Центрального Банку", - йдеться у статті 283 (2) Договору про функціонування Європейського Союзу.

2 липня 2019 року Європейська Рада визнала Крістін Лагард належним кандидатом на пост президента Європейського Центрального Банку.

Потім Рада з економічних і фінансових питань представила офіційну рекомендацію 9 липня 2019 року.

17 вересня 2019 року Європейський Парламент і 25 липня 2019 року Європейський Центральний Банк озвучили свої думки Європейській Раді на рахунок кандидатури глави ЄЦБ.

На посади голови Європейського Центробанку Лагард змінить Маріо Драгі, термін повноважень якого закінчується 1 листопада 2019 року.

"Я щиро дякую європейських лідерів за те, що вони призначили мене президентом Європейського Центрального Банку з 1 листопада 2019 року.

Для мене велика честь змінити Маріо Драгі.

Я з нетерпінням чекаю спільної роботи з талановитими співробітниками ЄЦБ для підтримки стабільних цін в єврозоні та безпеки банків", - написала Лагард у своєму Twitter.

My sincere thanks to European leaders for appointing me as President of the @ecb from 1 November 2019.

It is an honour to succeed Mario Draghi.

I am looking forward to working with the ECB’s talented staff to keep euro area prices stable and banks safe.

Christine Lagarde (@Lagarde) October 18, 2019.

Лагард стала першою жінкою на чолі ЄЦБ з моменту заснування цього банківського регулятора єврозони в 1998 році.

До неї на цій посаді знаходилися виключно чоловіки - голландець Вім Дейсенберг (1998-2003), француз Жан-Клод Тріше (2003-2011) та італієць Маріо Драгі (2011-2019).

Виконавчий рада Європейського Центрального Банку несе відповідальність за реалізацію грошово-кредитної політики в єврозоні, як це передбачено Радою керуючих ЄЦБ.

Він складається з президента, віце-президента і чотирьох інших членів, які призначаються на восьмирічний термін без можливості продовження.

Рада керуючих складається з шести членів виконавчої ради та управляючих національних центральних банків країн-членів єврозони.

Источник материала
Поделиться сюжетом