МВФ заявив про намір направити місію в Україну через пару тижнів
МВФ заявив про намір направити місію в Україну через пару тижнів

МВФ заявив про намір направити місію в Україну через пару тижнів

Міжнародний валютний фонд має намір направити свою місію в Україну через кілька тижнів для обговорення реформ.

Про це заявив директор Європейського департаменту МВФ Пол Томсен під час брифінгу для преси в п'ятницю у Вашингтоні, повідомляє "Голос Америки".

"Обговорення з урядом йде добре, і ми плануємо направити місію в Україну через пару тижнів, щоб продовжити обговорювати деталі реформ", - заявив Томсен.

Він нагадав, що на даний момент діє короткострокова програма stand-by, метою якої було забезпечити перехідний період і допомогти зберегти макроекономічну стабільність на період виборів і формування нового уряду в Україні.

За словами Томсена, нове українське керівництво бажає отримати трирічну програму кредитування від МВФ, проте її обсяги поки не обговорюються.

Серед пріоритетів програми чиновник МВФ назвав збереження макроекономічної стабільності та незалежності Національного банку в питанні монетарної політики і нагляду за фінансовим сектором, модернізація регулятора.

Серед структурних реформ пріоритетне значення має земельна реформа і боротьба з корупцією, відкриття економіки в плані демонополізації безлічі структур.

Чиновник пояснив, що більш висока оцінка економічного зростання України з боку МВФ є відображенням хороших економічних показників в Україні, проте, зростання повинне бути ще швидшим, щоб надолужити відставання.

16 жовтня повідомлялося, що українська делегація з представниками Нацбанку України і міністерства фінансів вирушила до Вашингтона на переговори з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями.

Уряд веде переговори щодо нової кредитної програми МВФ, яка замінить резервну угоду на 3,9 млрд доларів, термін дії якого завершуэться на початку січня.

Источник материала
Поделиться сюжетом