Facebook упіймав Росію, Іран і Китай на втручанні у вибори-2020 в США – Цукерберг
Facebook упіймав Росію, Іран і Китай на втручанні у вибори-2020 в США – Цукерберг

Facebook упіймав Росію, Іран і Китай на втручанні у вибори-2020 в США – Цукерберг

Соціальна мережа Facebook готова протистояти спробам іноземного втручання в американські вибори 2020 року.

Про це заявив засновник і керівник сервісу Марк Цукерберг, повідомляє NBC News.

Генеральний директор Facebook конкретизував, від кого можна чекати небезпеки – за його словами, спроби вже зафіксовані з території Росії, Ірану та Китаю.

Цукерберг розповів, що вже зараз зірвано кілька спроб розгорнути цілі кампанії, покликані маніпулювати настроями та вибором американських громадян.

"Ми продовжуємо спостерігати, що їхня тактика розвивається.

Ці національні держави мають намір брати активну участь у майбутніх виборах.

Ми зараз бачимо, що Росія, Іран та Китай за допомогою все більш досконалої тактики намагаються втручатися у вибори", - упевнений керівник Facebook.

За його словами, соцмережі став у нагоді досвід, отриманий в останні роки у протидії незаконному впливу на вибори в кількох країнах Європи, а також у Мексиці і Бразилії.

"Те, що нам вдалося проактивно ідентифікувати їх і зняти їх, є сигналом того, що наші системи зараз набагато більш розвинені, ніж були раніше", - пояснив Цукерберг.

Аналітики зауважили, що з лінії поведінки викритих "тролів" випливає їх намір працювати на дискредитацію і поразку вірогідного кандидата в президенти від демократів Джо Байдена.

При цьому політичні "боти" намагалися маскуватися в мережі, коментуючи широкий спектр питань у американському житті, щоби не виглядати очевидно прив’язаними тільки до політики.

Частина "тролів" маскувалася під прихильників демократів і противників президента-республіканця Дональда Трампа з тим, щоби вже під час активної фази виборчої кампанії "розкритися" та впливати на нібито однодумців, довіру котрих уже встигли підступно здобути відповідного змісту публікаціями та коментарями.

Уже зараз аудиторія впливу цих акаунтів перевищувала понад 250 тисячі користувачів.

Торік набагато більше таких акаунтів були знищені внаслідок боротьби соцмережі з використанням себе, як платформи для брудних політичних маніпуляцій.

При цьому Цукерберг запевнив, що Facebook намагається балансувати на тонкій межі між інформаційною безпекою юзерів і забезпеченням функціонування однієї з базових демократичних свобод – свободи слова.

Источник материала
Поделиться сюжетом