"Ілюстрація філософії правлячої партії": соцмережі вибухнули через номер "Кварталу" про будинок Гонтаревої
"Ілюстрація філософії правлячої партії": соцмережі вибухнули через номер "Кварталу" про будинок Гонтаревої

"Ілюстрація філософії правлячої партії": соцмережі вибухнули через номер "Кварталу" про будинок Гонтаревої

Соцмережі бурхливо відреагували на виступ "95 кварталу" разом з національним хором імені Верьовки, в якому актори поглузували з Валерії Гонтаревої стосовно того, що в неї нещодавно згорів будинок під Києвом.

Колишніх колег президента Володимира Зеленського по студії "95 квартал" звинувачують у тому, що вони перетнули межу з "чорним гумором", глузуючи з пожежі.

Не менше звинувачень лунає на адресу державного хору, якому закидають участь у політичних розбірках.

Серед офіційних осіб на жарти "Кварталу" відреагували міністр культури та міністр економіки.

Володимир Бродянський написав, що йому соромно за академічний український народний хор, а Милованов, своєю чергою, наголосив, що такі жарти негативно впливають на інвестиційний клімат в Україні і будуть сприйматися як підтвердження зв'язків між олігархами і владою.

Нардеп від "ЄС" Ірина Геращенко назвала інцидент "кінцем епохи гідності".

"Репутація здобувається роками, а руйнується за пару хвилин чи куплетів", – написала редактор "Радіо Свободи" Інна Кузнєцова.

Багато відомих користувачів соцмереж звернули увагу, що з таких пародій охоче сміялась публіка у залі, і це для них є ще гіршим показником за сам виступ.

"Подивився номер 95-го кварталу.

Ладно, номер, він то гі…но рідкісне.

Горіла хата.

Головне – він людям подобається.

Таки пропала квартира", – написав відомий київський бізнесмен Гарік Корогодський.

Нардеп Вікторія Сюмар вважає, що такий жарт – "ілюстрація філософії правлячої партії".

У переробці "95 кварталу" прозвучали такі рядки: "Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала", "Хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича (Валерійович – по батькові Ігоря Коломойського - ред..)", "Мораль проста – хата згоріла зі стида", "Люди вогонь побачили – допомагати почали, відра схопили й прибігли, у вогонь соляру плескали".

Видання "ВВС Україна" нагадує, що "95 квартал" виходить на телеканалі "1+1" Ігоря Коломойського, якого пані Гонтарєва звинувачує у тиску на себе через націоналізацію "Приватбанку".

Олігарх зараз намагається повернути собі банк чи отримати компенсацію.

Номер показали в ефірі 19 жовтня ввечері, а резонансу він набрав 20 жовтня, коли його окремим виступом залили на канал у youtube "95 кварталу".

Показово, що 20 жовтня у Валерії Гонтаревої День народження.

Колишня голова НБУ Валерія Гонтарева – одна з головних ідеологів та виконавиця націоналізації "Приватбанку", який раніше належав пану Коломойському.

Источник материала
Поделиться сюжетом