НАЗК встановило порушення у звітах 58 партій, зокрема у "Слузі народу"
НАЗК встановило порушення у звітах 58 партій, зокрема у "Слузі народу"

НАЗК встановило порушення у звітах 58 партій, зокрема у "Слузі народу"

21 жовтня.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення у звітах 58 політичних партій, зокрема у партіях “Слуга народу”, “Опозиційна платформа — За життя”, “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” та “Голос”.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу НАЗК.

“НАЗК завершило аналіз звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІІ квартал 2019 року: за результатами аналізу затверджено останні 121 висновок за зазначений звітний період”, — йдеться в повідомлені.

З них 58 висновків містять інформацію про виявлені порушення порядку подання звіту політичної партії та встановленого порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії.

“Зокрема, порушення виявлені у звітах парламентських політичних партій “Слуга народу”, “Опозиційна платформа — За життя”, “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” та “Голос”, — йдеться в повідомленні.

За інформацієію НАЗК, у звітах політичних партій виявлені факти здійснення внесків особами з непогашеним податковим боргом, що заборонено законом.

Протоколи про адміністративні правопорушення будуть складені уповноваженими особами Національного агентства на фізичних осіб-внескодавців.

“Всього за ІІ квартал 2019 року до Національного агентства надійшли 269 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, у звітах 78 політичних партій виявлено порушення”, — йдеться в повідомленні.

Раніше УНН повідомляв, у семи політичних партій Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло факти порушень порядку подання звіту та встановленого порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії.

Источник материала
Поделиться сюжетом