Безсмертний: Щоб розведення військ на Донбасі відбулося, необхідно 7 днів тиші, але не лише на ділянках відведення
Безсмертний: Щоб розведення військ на Донбасі відбулося, необхідно 7 днів тиші, але не лише на ділянках відведення

Безсмертний: Щоб розведення військ на Донбасі відбулося, необхідно 7 днів тиші, але не лише на ділянках відведення

Щоби розведення військ на Донбасі відбулося, необхідно 7 днів тиші.

Утім не лише на ділянках відведення, а по всій лінії фронту.

Про це, посилаючись на протоколи мінських угод 2016-го року, заявив колишній представник України у тристоронній групі в Мінську Роман Безсмертний, ынформує "5 канал".

Крім того, за його словами, протоколи передбачають дислокування техніки на відстані понад 15 кілометрів від лінії розмежування.

Її наявність там має підтвердити місія ОБСЄ.

Роман Безсмертний, представник України у Тристоронній контактній групі у Мінську (2015–2016, 2019), сказав: "Необхідно перше – утримування 7 днів режиму тиші, але не в місті розведення а по всій лінії фронту.

Друге – на цьому наголошую – виконання протоколів про важкі озброєння, середні озброєння, танки і міномети.

На сьогоднішній день ні варифікація, ні опечатування збоку противника не реалізовано.

Більше того, по всіх точках, про які ми говоримо, відведення живої сили на відстані враження знаходяться бази і військова техніка противника".

Шляхи врегулювання ситуації на Донбасі та можливі альтернативи так званій "формулі Штайнмаєра" – група народних депутатів, експертів та представників громадськості обговорювали за круглим столом у Києві.

Кажуть: слід сформулювати державну стратегію та план дій щодо протистояння російській агресії, створити міжнародну коаліцію на підтримку України.

Озвучені пропозиції обіцяють передати в Офіс президента, Кабмін та Верховну Раду.

Ірина Геращенко, народний депутат України, сіпвголова фракції "Європейська солідарність", говорить: "Перше – мати стратегію, яку представити суспільству.

Друге – говорити в один голос, а не хто в що гаразд.

Третє – ніколи не підігрувати Путіну.

Коли ми бачимо, що сьогодні влада намагається підігрувати йому, понижуючи планку виконання вимог до Росії, не заявивши жодного разу вимог звільнити Дебальцеве, яке належить Україні навіть згідно з Мінськими угодами".

Представник "Руху опору Капітуляції" Андрій Юсов сказав: "Рекомендація до влади – готуватись "грати в довгу", так посилювати обороноздатність, економіку і міжнародну коаліцію і не форсувати турборежим в дипломатичному питанні".

Своєю чергою народний депутат України від "Слаги народу" Олександр Качура сказав: "Жодної капітуляції немає.

Ми з вами знаходимося на одній стороні.

По іншій стороні від нас – всі інші.

Давайте зараз сконцентруємося на єднанні, щоб спільно створити сильну позицію, для того, щоб говорити і досягати результатів з нашим ворогом".

Источник материала
Поделиться сюжетом