У Києві затримали чоловіка за шахрайство з обміном валюти
У Києві затримали чоловіка за шахрайство з обміном валюти

У Києві затримали чоловіка за шахрайство з обміном валюти

22 жовтня.

У столиці затримали зловмисника, який замість справжніх гривень хотів чоловіку підсунути "ляльку".

Про це УНН повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

До чергової частини Подільського управління поліції від 35-річного місцевого мешканця надійшло повідомлення про те, що на вулиці Нижньоюрківська невідомий під приводом обміну валют намагався шахрайським шляхом заволодіти 15 000 доларів США.

Слідчі дану подію належним чином зареєстрували у Єдиному реєстрі досудових розслідувань та розпочали кримінальне провадження за ч.

3 ст.

190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Як розповів начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко, у ході реалізації оперативної інформації працівники карного розшуку зупинили автомобіль таксі, у салоні якого перебував 22-річний пасажир.

Під час огляду легковика у багажному відділенні правоохоронці виявили спортивну сумку, в якій знаходились пачки паперових банкнот, ззовні схожих на гривні.

Так звані «ляльки» були посортовані по номіналах, склеєні банківською стрічкою із відтиском печатки і додатково стягненні пластиковою стяжкою.

Молодик пояснив правоохоронцям, що його нібито попросили забрати цю сумку з однієї адреси і привезти на іншу.

Тож поліцейські вирішили перевірити адресу, на яку він прямував.

Після отримання згоди від власниці квартири, яку вона на кілька діб здала в оренду чоловіку, правоохоронці провели огляд і виявили предмети, які стали незаперечними речовими доказами.

Поліцейські виявили та вилучили кілька мобільних телефонів, а також два ящика сувенірних купюр різним номіналом, апарат для вакуумного пакування, пластикові стяжки, банківські стрічки та печатки.

Згодом поліцейські встановили особу 29-річного фігуранта, який безпосередньо зустрічався з мешканцем Подільського району з приводу обміну 15 тисяч доларів.

Йому оголосили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Відпрацьовується причетність затриманого до інших аналогічних злочинів на території міста Києва.

Источник материала
Поделиться сюжетом