Секретар РНБО обговорив з політичним директором ЄС зовнішніх дій питання війни на Донбасі
Секретар РНБО обговорив з політичним директором ЄС зовнішніх дій питання війни на Донбасі

Секретар РНБО обговорив з політичним директором ЄС зовнішніх дій питання війни на Донбасі

23 жовтня.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов обговорив з політичним директором Європейської служби зовнішніх дій Жаном-Крістофом Бельяром питання співробітництва між Україною та ЄС та питання війни на Донбасі.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу РНБО.

“Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання співробітництва між Україною та Європейським Союзом, а також обмінялися думками щодо розвитку безпекового середовища у регіоні”, - йдеться в повідомленні.

Секретар РНБО України висловив вдячність за всебічну підтримку України з боку ЄС і сказав про свої сподівання, що спільними зусиллями буде досягнуто мир на Донбасі.

“Україна має посилювати та диверсифікувати свою економіку.

ЄС готовий інвестувати у вашу країну, якщо ви й надалі активно реалізовуватиме реформи”, - сказав Бельяр.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанню війни на Донбасі та шляхам вирішення ситуації, що склалася на окупованих територіях.

“Президент Володимир Зеленський вже зробив достатньо кроків для прогресу у мирному врегулюванні, і тепер Росія має продемонструвати конструктивний підхід у відповідь”, - сказав Бельяр.

За словами Данілова, “ми маємо фокусуватися на створенні гуманітарних коридорів, полегшенні життя людей, що проживають на окупованих територіях”.

Бельяр запевнив у незмінності підтримки України для її подальшого успішного розвитку, зокрема регіону Приазов’я, акцентував на чіткій позиції ЄС щодо збереження санкцій проти РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей, та висловив готовність надалі поглиблювати співпрацю між ЄС та Україною.

Источник материала
Поделиться сюжетом