Тейлор у Конгресі дав "викривальні" свідчення про Трампа та Україну
Тейлор у Конгресі дав "викривальні" свідчення про Трампа та Україну

Тейлор у Конгресі дав "викривальні" свідчення про Трампа та Україну

23 жовтня.

Тимчасовий повірений у справах США по Україні Вільям Тейлор під час дачі свідчень у справі про імпічмент у Конгресі заявив, що виділення військової допомоги Україні залежало від оголошення про розслідування справи щодо колишнього віце-президента США Джо Байдена та його сина, і що наказ надійшов від Дональда Трампа, всупереч твердженням президента США, передає УНН із посиланням на The Independent.

Так, повідомляється, що дипломат заявив під час закритих слухань у вівторок, що він називав "божевіллям" робити надання військової допомоги залежним від розслідування справи політичного суперника Трампа Джо Байдена і його сина Хантера.

Тейлор сказав, що після свого призначення послом цього року він був стривожений існуванням вторинного, "нерегулярного" дипломатичного каналу, а також тим, що інші офіційні особи США заявили, що вони намагаються переконати Президента України Володимира Зеленського провести розслідування щодо Байденів.

Особистий адвокат президента США Руді Джуліані керував цим планом, стверджував дипломат.

У бесіді з послом ЄС Гордоном Сондлендом, за словами Тейлора, йому сказали, що президент США заявив, що допомога залежить від публічного оголошення, що Україна починає розслідування щодо ділових відносин Хантера Байдена з української нафтовою компанією Burisma.

"Під час цієї телефонної розмови посол Сондленд сказав мені, що президент Трамп сказав йому, що хоче, щоб Президент Зеленський публічно заявив, що Україна буде вести розслідування щодо Burisma і нібито втручання України у вибори 2016 року", - сказав Тейлор.

"Посол Сондленд також сказав мені, що тепер він визнає, що зробив помилку, повідомивши раніше українським чиновникам, з якими він говорив, що зустріч у Білому домі з Президентом Зеленським залежить від публічного оголошення результатів розслідування.

Насправді, посол Сондленд сказав, що "все" залежить від такого оголошення, включаючи допомогу у сфері безпеки.

Він заявив, що президент Трамп хоче, щоб Президент Зеленський був "у публічному ящику", зробивши публічну заяву про наказ про проведення такого розслідування", - повідомив дипломат.

Тейлор поки що є останнім із американських чиновників, який кинув виклик наказам Держдепартаменту не коритися повістками демократів для дачі свідчень у справі імпічменту Трампа.

"Це було найбільш викривальне свідчення, яке я чула", - сказала член Палати представників Конгресу США від Демократичної партії Деббі Вассерман-Шульц в інтерв'ю газеті The Washington Post.

"Він провів дуже конкретну пряму лінію від президента Трампа до відмови в іноземній допомозі і від зустрічі", - прокоментувала Вассерман-Шульц свідчення Тейлора.

Источник материала
Поделиться сюжетом