МЗС України висловило протест у зв'язку із засудженням у РФ шістьох кримських татар
МЗС України висловило протест у зв'язку із засудженням у РФ шістьох кримських татар

МЗС України висловило протест у зв'язку із засудженням у РФ шістьох кримських татар

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з незаконним рішенням суду РФ про засудження шістьох кримчан у справі про участь у діяльності терористичної організації "Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляється в оприлюдненій на сайті заяві МЗС.

Звинувачення є повністю сфабрикованим, вказується в заяві.

"На політичну вмотивованість рішення вказує той факт, що суд проігнорував відсутність доказової бази і підтримав запит сторони обвинувачення, засудивши М.

Алієва на 19 років, В.

Бекірова на 18 років, Е.-У.

Куку і В.

Сірука на 12 років, Р.

Алімова на 8 років, А.

Джеппарова на 7 років позбавлення волі.

Це ганебне рішення ще раз підтвердило, що російське антитерористичне законодавство широко застосовується російською окупаційною адміністрацією для прикриття політичних репресій проти представників кримськотатарського народу", - йдеться у повідомленні.

МЗС України закликає міжнародну громадськість засудити рішення суду і посилити тиск на Росію з метою змусити її припинити порушення прав людини на тимчасово окупованому півострові Крим, звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України і відновити територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах.

"Російська Федерація повинна у повному обсязі виконати резолюції Генеральної асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" від 27 березня 2014 року, "Стан прав людини в Автономній Республіці Крим та м.

Севастополь (Україна)" від 19 грудня 2016 року, 19 грудня 2017 і 22 грудня 2018, а також наказ Міжнародного суду ООН про запобіжні заходи в рамках позову проти Російської Федерації про застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації", - заявляють у міністерстві.

Як повідомлялося, сьогодні Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив фігурантів справи ялтинської ланки "Хізб ут–Тахрір" до відбування покарання у колонії суворого режиму.

Источник материала
Поделиться сюжетом