Рада ухвалила за основу законопроект щодо ліквідації "майданчиків Яценка"
Рада ухвалила за основу законопроект щодо ліквідації "майданчиків Яценка"

Рада ухвалила за основу законопроект щодо ліквідації "майданчиків Яценка"

12 листопада.

Верховна Рада України ухвалила за основу депутатський законопроект №2047-д про ліквідацію електронних майданчиків-посередників при оцінці майна, так званих "майданчиків Яценка".

Відповідне рішення підтримали 378 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Законопреокт №2047-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та прозорості реалізації майна передбачає спрощення процедури оцінки нерухомих об’єктів шляхом ліквідації корупційної схеми в сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості.

А також припинення здирництва коштів з оцінювачів та нотаріусів на користь приватних структур за користування належної державі Єдиною базою даних звітів про оцінку, а також запровадження нового альтернативного спрощеного способу оцінки об’єктів нерухомості через автоматичну її оцінку модулем Фонду державного майна України.

Ініціатором законопроекту виступив народний депутат України від фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев.

Відповідно до тексту закону, за формування довідки про оціночну вартість об’єкта оцінки справлятиметься плата у розмірі 2,5% прожиткового мінімуму, а за реєстрацію звіту про оцінку майна - 10% прожиткового мінімуму.

Додамо, наразі інформацію про вартість майна перед продажем можна внести до електронної бази Фонду державного майна виключно через авторизовані електронні майданчики.

Вартість послуг майданчиків досягає близько 1800 грн, які сплачує власник майна.

Окрім того, 314 народних депутатів проголосували за скорочення на половину строків підготовки законопроекту до другого читання.

Відповідне рішення комітет ухвалив на своєму засіданні.

Раніше УНН повідомляв, що правоохоронні органи зареєстрували близько ста кримінальних справ щодо розслідування “схем” оцінщиків майна через електронні майданчики.

Источник материала
Поделиться сюжетом