Антикорупційний суд відмовився змінити запобіжний захід службовцю ДТЕК у справі "Роттердам+"
Антикорупційний суд відмовився змінити запобіжний захід службовцю ДТЕК у справі "Роттердам+"

Антикорупційний суд відмовився змінити запобіжний захід службовцю ДТЕК у справі "Роттердам+"

Антикорупційний суд.

У середу, 13 листопада 2019 року, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовилася змінити запобіжний захід службовцю групи компаній ДТЕК, який є фігурантом справи "Роттердам +".

Про це повідомляє прес-служба САП.

За результатами розгляду апеляційних скарг, поданих як прокурором САП, так і стороною захисту, суд відмовився задовольнити зазначені клопотання та залишив в силі рішення суду першої інстанції про запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 10 млн гривень, а також процесуальних зобов'язання.

Постанова суду остаточна і оскарженню не підлягає, зазначили в САП.

За даними "Інтерфакс", у жовтні адвокати ДТЕК у справі "Роттердам+" попросили суд закрити провадження у зв'язку з отриманими висновками судових експертів, які підтвердили законність формули і відсутність економічного збитку для споживачів електроенергії.

11 листопада повідомлялося, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду обрала для колишніх голови НКРЭКУ Дмитра Вовка та заступника начальника управління енергоринку регулятора Володимира Бутовського запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в рамках розслідування справи "Роттердам+".

Згідно з розслідування НАБУ, формула Роттердам+ принесла збитків споживачам майже на 19 млрд грн.

У серпні було повідомлено про підозру шістьом особам по справі "Роттердам+".

Серед них - два топ-менеджера ДТЕК Ріната Ахметова.

Чиновники НКРЭКУ Дмитро Вовк і Володимир Бутовський були оголошені в розшук.

Екс-глава НКРЭКУ Дмитро Вовк стверджував, що гранична ціна на вугілля повинна формуватися на основі ціни (індекс API2), яка формується в результаті торгів на біржі в Роттердамі (Нідерланди), разом з вартістю транспортування цього вугілля на внутрішній ринок (так звана формула "Роттердам плюс транспорт").

Источник материала
Поделиться сюжетом