Рада суттєво посилила відповідальність за фальсифікацію ліків
Рада суттєво посилила відповідальність за фальсифікацію ліків

Рада суттєво посилила відповідальність за фальсифікацію ліків

02:26, 13 листопада 2019.

Країна.

За виготовлення, придбання, пересилання, зберігання або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів суд зможе позбавляти злочинців волі до 8 років.

За фальсифікацію ліків можна буде отримати довічне ув'язнення / фото УНІАН.

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів (№1152-1).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 363 народних депутати із 397, зареєстрованих у сесійній залі.

Законом встановлюється, що виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів - караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років (раніше - від 3 до 5 років).

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб або службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, медичним або фармацевтичним працівником, або за допомогою інформаційних систем, у тому числі Інтернету, або у великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров'я особи, а так само виробництво фальсифікованих лікарських засобів - караються позбавленням волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна (раніше - караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна).

Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили смерть особи або інші тяжкі наслідки, або вчинені в особливо великих розмірах, - караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна (раніше - караються позбавленням волі на строк від 8 до 10 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна).

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

#Верховна Рада#фальсифіковані ліки.

Источник материала
Поделиться сюжетом