У Мінську вчора обговорювалася реалізація "формули Штайнмаєра" на Донбасі – Сайдік
У Мінську вчора обговорювалася реалізація "формули Штайнмаєра" на Донбасі – Сайдік

У Мінську вчора обговорювалася реалізація "формули Штайнмаєра" на Донбасі – Сайдік

09:59, 13 листопада 2019.

Політика.

15.

На переговорах політичної робочої підгрупи ТКГ було розглянуто питання реалізації «формули Штайнмаєра».

Сайдік розповів, про що вчора йшлося у Мінську / фото УНІАН.

Спеціальний представник нинішнього голови ОБСЄ в Україні і в Тристоронній контактній групі посол Мартін Сайдік заявляє, що на переговорах у Мінську обговорювались модальності проведення місцевих виборів на Донбасі.

Як повідомляється на сайті ОБСЄ, про це Сайдік заявив після чергової зустрічі в рамках ТКГ і її робочих груп у Мінську 12 листопада.

«У центрі уваги дискусій у політичній робочій підгрупі сьогодні були питання реалізації «формули Штайнмаєра».

У цьому контексті також обговорювались модальності місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей України», - зазначив Сайдік.

Як повідомляв УНІАН, 3 жовтня президент Володимир Зеленський назвав умови, за яких українська сторона погодиться на проведення дострокових місцевих виборів на окупованому Донбасі.

Зокрема, Україна повинна відновити контроль над окупованою частиною кордону, у виборах мають брати участь кандидати від українських партій, а голосувати - всі внутрішньо переміщені особи.

«Ми всі розуміємо, що Донбас - це Україна, і там має запанувати мир, має відбутися повне припинення вогню, виведення іноземних військових формувань.

Ми всі розуміємо, що на російсько-українському кордоні з нашого боку повинні бути українські прикордонники, має відбутися обмін полоненими, щоб усі наші громадяни повернулися додому, і проведення виборів має відбутися не під дулами кулеметів, а за українським законодавством, з доступом кандидатів українських політичних сил, українських засобів масової інформації та міжнародних спостерігачів, з можливістю реалізації свого виборчого права всіма внутрішньо переміщеними особами», - наголосив президент.

#Мінськ#формула Штайнмаєра.

Источник материала
Поделиться сюжетом