Участь у "Євробаченні-2020" підтвердила 41 країна
Участь у "Євробаченні-2020" підтвердила 41 країна

Участь у "Євробаченні-2020" підтвердила 41 країна

У міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2020", який відбудеться в Роттердамі від 12 до 16 травня наступного року і мине під девізом "Відкрийся", візьмуть участь представники 41 країни.

Як, повідомляється на офіційному сайті конкурсу, наступного року на "Євробачення" повернуться представники Болгарії та України, які не брали участь у цьому році.

Зазначається, що конкурсанти із 35 країн візьмуть участь у двох півфіналах конкурсу, після яких у фінал пройдуть лише 20 учасників.

Саме вони і приєднаються до представників країн Великої п'ятірки (Франції, Німеччині, Італії, Іспанії і Великої Британії) та учасника від Нідерландів.

Загалом у Гранд-фіналі виступить 26 учасників.

"Ми не можемо дочекатися, щоб "відкритися" для учасників з 41 країни в Роттердамі наступного року.

Ми дуже раді, що так багато суспільних мовників представлять кращі музичні таланти своєї країни на святкуванні 65-річчя конкурсу пісні "Євробачення", - зауважив виконавчий директор конкурсу Йон Ола Сенд, який після "Євробачення-2020" залишає свою посаду.

Свою участь в конкурсі підтвердили представники Албанії, Вірменії, Австралії, Австрії, Азербайджану, Білорусі, Бельгії, Болгарії, Хорватії, Кіпру, Чеської Республіки, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Грузії, Греції, Ісландії, Ірландії, Ізраїлю, Італії, Латвії, Литви, Мальти, Молдови, Нідерландів, Північної Македонії, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Росії, Сан-Марино, Сербії, Словенії, Іспанії, Швеції, Швейцарії, України та Великої Британії.

Також повідомляється, жеребкування для визначення того, в якому півфіналі виступатиме кожна країна, відбудеться 28 січня в Роттердамі.

Источник материала
Поделиться сюжетом