Українські стартапери створили QR-паспорт для домашніх улюбленців
Українські стартапери створили QR-паспорт для домашніх улюбленців

Українські стартапери створили QR-паспорт для домашніх улюбленців

17:29, 13 листопада 2019.

QR-паспорт – це металевий жетон з QR-кодом, який пов'язаний з онлайн-профілем тварини у базі реєстрації Animal ID та визначає особу її власника.

QR-паспорт надасть можливість заявити про права тварини / dailymail.

Українські стартапери створили QR-паспорт для домашніх улюбленців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вони повідомили на прес-конференції в Києві.

Як зазначив засновник міжнародного проекту Animal ID Віктор Копач, за допомогою QR-паспорта на одній платформі об'єднали інформацію про тварину (ідентифікаційний код, родовід, щеплення тощо) та її власника, а також дані для ветеринарів, муніципалітетів, кінологів.

За словами співзасновника проекту Animal ID Василя Дуба, QR-паспорт – це металевий жетон з QR-кодом, номером ID тварин у міжнародній базі реєстрації тварин Animal ID та телефонним номером власника, код пов'язаний з онлайн-профілем тварини та визначає особу її власника.

Якщо тварина загубиться, то людина, яка її знайде, відсканувавши QR-код, зможе зв'язатися з власником та швидко повернути загублену тварину додому.

Засновники бази Animal ID зазначають, що більшість безпритульних тварин раніше мали власників, але загубилися на вулиці, і власники не змогли їх знайти.

Дуб наголосив, що QR-паспорт дає можливість заявити про права тварини.

За його словами, дані Animal ID об'єднані з Європейською асоціацією єдиних баз даних тварин Europetnet, тому QR-код зможе забезпечити пошук загубленої тварини майже по всьому світу.

Головний ветеринарний лікар Центру сучасної ветеринарної медицини Василь Алєксєєнко наголошує, що QR-паспорт дає можливість ветеринарам подивитися, які щеплення тварині робилися, які захворювання та проблеми зі здоров'ям вона має, та оперативно зреагувати на хворобу тварини.

Директор львівської комунальної ветклініки «Лев» Оксана Кошак розповіла про успішне впровадження таких жетонів у Львові.

За її словами, використання QR-паспортів дозволило зменшити кількість безпритульних тварин у місті.

Своєю чергою, засновник та керівник притулку «Сіріус» Олександра Мезінова зауважила, що більшість собак та котів у притулку – це саме загублені домашні тварини.

За даними засновників, наразі в базі Animal ID зареєстровано близько 120 тисяч собак і кішок, які живуть в Україні.

Крім того, базою користуються власники тварин з інших країн, а також муніципалітети та волонтери.

Так, користувачами платформи є муніципалітети 20 міст України, понад 1,6 тисячі ветеринарних клінік, а також притулки, кінологічні клуби та власники тварин у 15 країнах, зокрема, у Франції, Німеччині, Великій Британії, Нідерландах, Австрії, Польщі та ін.

Дуб зазначив, що замовити жетон можна на сайті бази даних Animal ID, а вартість QR-паспорту становить від 99 до 149 гривень залежно від дизайну жетону.

Співзасновник проекту зауважив, що у випадку, якщо жетон буде загублений, його легко можна відновити, а також замовити одразу кілька жетонів.

Він додав, що проект працює за принципом соціального підприємництва – половина прибутку перераховується до притулків та на утримання безпритульних тварин.

Як раніше повідомляв УНІАН, Словаччина заборонила експлуатацію диких тварин у цирку.

#новини України#тварини#зоозахисникипогода у Києві.

Источник материала
Поделиться сюжетом