В Україні збільшуюють обсяги органічної переробки зросли
В Україні збільшуюють обсяги органічної переробки зросли

В Україні збільшуюють обсяги органічної переробки зросли

Про це повідомила президент ГС «Органічна Україна» Олена Березовська, передає agrotimes.

За її словами, із 617 операторів ринку, які зафіксовані станом на березень 2019 року, 86 мають переробку як вид сертифікованої діяльності, із них 60 операторів упаковують продукцію для торгової полиці.

Слід зазначити, що асортимент продукції буде повний, якщо врахувати фреш-групу – відповідно упаковані та марковані свіжі фрукти та овочі, які в 2019 році більш впевнено стали на торгові полиці.

«За нашими даними, 14 компаній мають затверджене органічне маркування для плодовоовочевої продукції і більшість цієї продукції реалізовується на внутрішньому ринку.

Звісно, астка переробленого продукту не тільки в Україні.

Стабільний попит на перероблену органічну продукцію зберігають країни Європейського Союзу і з’являється інтерес азійських трейдерів», – зазначила Олена Березовська.

Українські компанії-лідери в цьому сегменті утримують позиції надійних постачальників вже переробленої бакалії, соків, фруктових паст тощо.

«Цей відсоток зовсім невеликий, і перероблений продукт, частіше всього, отримує європейський бренд, але це також і гарна можливість стабільності української компанії.

Постійна комунікація з міжнародними трейдерам підтверджує величезний потенціал вже переробленого українського органічного продукту на світових ринках», – підсумувала президент громадської спілки.

Источник материала
Поделиться сюжетом