Закон про продаж землі ухвалено у першому читанні
Закон про продаж землі ухвалено у першому читанні

Закон про продаж землі ухвалено у першому читанні

Верховна Раді сьогодні, 13 листопада, проголосувала у першому читанні за законопроєкт про ринок землі.

За проголосувало 240 депутатів.

У першому читанні також планувалося розглянути ще два законопроекти, що стосуються земельних відносин: проект Закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» №2194 і проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони», №2195.

У другому читанні планується розгляд проекту Закону «Про внесення зміни до статті 4 Закону України «Про використання земель оборони» щодо підвищення ефективності використання виділених земельних ділянок», №0855.

Згідно з порядком денним, у першому читанні планується розглянути проекти законів, що стосуються вдосконалення адміністрування податків, надання правової допомоги, судової системи.

Ряд законопроектів планується розглянути у другому читанні, зокрема: «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні», №0942; «Про внесення змін до деяких законів України, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру», №0897.

Для включення до порядку денного та прийняття рішення пропонується проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів», №2078 і альтернативний №2078-1.

У Раді зранку зареєструвалося 266 народних депутатів.

Як повідомлялося, сьогодні у Раді сьогодні «земельний день».

Акції протесту під Радою продовжуються: поліція працює у посиленому режимі (фото).

Источник материала
Поделиться сюжетом