Якої шкоди можуть завдати електронні цигарки: дослідження
Якої шкоди можуть завдати електронні цигарки: дослідження

Якої шкоди можуть завдати електронні цигарки: дослідження

Фахівці ознайомились з впливом електронних цигарок на організм та дійшли до висновку, що навіть після недовгого користування можуть з'явитися проблеми зі здоров'ям, повідомляє Medical Xpress.

Нещодавно вчені вже наголошували на тому, що електронні цигарки завдають такої ж шкоди, як куріння, адже можуть викликати рак легенів.

Нове дослідження не лише підтверджує те, що ця продукція не є безпечно, а й говорить про те, що куріння електронних цигарок може викликати не лише хвороби легень, а й мозку та серцево-судинні захворювання.

Вейп – не заміна звичайним цигаркам.

Як електронні цигарки впивають на здоров'я.

Навіть після нетривалого вейпінгу у людини може виникнути ендотеліальна дисфункція (порушення нормальної функції ендотелію), що призводить до різноманітних серцево-судинних захворювань.

Також у любителя покурити може з'явитися окислювальний стрес кровоносних судин, головного мозку та легенів.

Важливо, що ми визначили фермент NOX-2, який опосередковував вплив електронних сигарет на мозок та серцево-судинну систему.

Ми виявили, що під час випаровування рідини в е-сигаретах виробляється токсична речовина під назвою "акролеїн", яка активує руйнівний вплив NOX-2.

Вплив мацитентану та бепридилу свідчить про те, що електронні сигарети здатні викликати звуження судин і погіршити антиоксидантну систему та роботу наших клітин,.

– йдеться в дослідженні.

Як проводилось дослідження.

Група вчених перевірила дію електронних цигарок на людях та мишах.

20 людей погодились пройти дослідження і виявилось, що навіть після першої процедури куріння частота серцевих скорочень збільшилась, напруженість артерій зросла й функція ендотелію порушувалась.

Вчені залучили до випробування 120 мишей і давали вдихати їм пар від вейпа по 20 хвилин 6 разів на день.

Перевіривши їх стан здоров'я впродовж одного, трьох та шести днів вони виявили, що в організмі виробляється токсичний фермент.

Источник материала
Поделиться сюжетом