Міністр оборони вважає Азовське море регіоном надзвичайної небезпеки
Міністр оборони вважає Азовське море регіоном надзвичайної небезпеки

Міністр оборони вважає Азовське море регіоном надзвичайної небезпеки

17:09, 14 листопада 2019.

Політика.

За словами Загороднюка, відбувається мілітаризація Чорного моря, нарощується військова присутність Російської Федерації.

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявляє, що Росія продовжує блокувати Керченську протоку, а Азовське море є регіоном надзвичайної небезпеки.

Про це міністр сказав під час виступу в Одесі на III Міжнародній конференції з питань морської безпеки, йдеться в його Телеграм-каналі.

«Сьогодні ми говоримо про Чорноморський регіон та безпеку Чорномор'я, але це для нас критично, щоб вона розглядалася в контексті безпеки всього регіону і безпеки всього європейського та євразійського простору», - наголосив він.

За словами Загороднюка, зараз відбувається мілітаризація Чорного моря, нарощується військова присутність Російської Федерації.

«Вони блокують цілими секторами територію акваторії, розпочинають навчання чи говорять, що розпочинають, не завжди їх розпочинаючи, для того, щоб блокувати цілий сектор і моря, і переривають судноплавство», - заявив міністр.

«Кожен знає, що рік тому були захоплені наші кораблі, над поверненням яких ми досі працюємо.

Влітку ми повернули наших моряків, і досі ми маємо ситуацію з блокуванням Керченської протоки.

Фактично Азовське море є регіоном надзвичайної небезпеки», - додав він.

За словами міністра, Україна робить деякі кроки для того, щоб розблокувати це питання, але це неможливо без міжнародної участі.

«Це питання не лише України – це питання всього цивілізованого світу.

Тому що один раз ми вже закрили очі на військову небезпеку і прокинулися у стані війни.

Сьогодні ми не можемо закривати очі на те, що відбувається в Чорному морі.

Тому я б хотів закликати всіх учасників конференції бути дипломатичними тільки до тієї межі, поки ми не говоримо про те, що в нас відбувається агресія, у нас відбувається війна, у нас відбуваються агресивні дії з боку іншої країни», - підкреслив Загороднюк.

Він вважає, що цей регіон має бути «регіоном верховенства права, має бути верховенством людських цінностей, поваги до людини, поваги до країни та суверенітету один одного».

Як повідомляв УНІАН, міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що військові загрози для України в акваторіях Чорного та Азовського морях постійно зростають.

#Міноборони#Азовське море.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны