Секретар РНБО обговорив з представницею Норвегії питання кібербезпеки
Секретар РНБО обговорив з представницею Норвегії питання кібербезпеки

Секретар РНБО обговорив з представницею Норвегії питання кібербезпеки

14 листопада.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч із заступником міністра оборони, Державним секретарем Міністерства оборони Королівства Норвегія пані Туне Скуген.

Під час зустрічі сторони обговорили двостороннє співробітництво, а також поточну безпекову ситуацію, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу РНБО.

“Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва й обмінялися думками щодо поточної безпекової ситуації в Європі та світі в контексті агресії РФ проти України”, — йдеться у повідомленні.

Секретар РНБО України висловив вдячність за підтримку України з боку Норвегії у складні часи війни та боротьби за відновлення суверенітету над тимчасово окупованими територіями.

“Ми дуже цінуємо внесок Норвегії та вашу стійкість у питанні збереження санкцій проти російського агресора”, — зазначив він.

А також повідомив, що для Президента України Володимира Зеленського ключовим є припинення військових дій на Донбасі та вирішення гуманітарних питань.

Данілов вважає важливим питання безпеки у кіберсфері, тож висловив сподівання на співпрацю у цій сфері з Норвегією.

“Сьогодні кіберзагрози виходять на перший план, і всі країни мають бути відповідно підготовлені до протидії їм”, — сказав він.

У свою чергу, Скуген наголосила на необхідності розвивати системну міжнародну співпрацю у сфері кібербезпеки, відзначивши прогрес України у напрямку реформування сектору безпеки і оборони, боротьби з корупцією та реформи системи державних закупівель.

Заступник міністра запевнила у незмінності підтримки України у її боротьбі за відновлення територіальної цілісності, і висловила готовність і надалі поглиблювати двосторонню співпрацю.

“Ми засуджуємо порушення з боку Росії міжнародного права, підтримуємо санкційний тиск.

Ми підтримуємо Президента Володимира Зеленського у питаннях євроінтеграції, боротьби з корупцією і подальших реформ”, — сказала вона.

Источник материала
Поделиться сюжетом