Зеленський прийняв запрошення відвідати Австрію
Зеленський прийняв запрошення відвідати Австрію

Зеленський прийняв запрошення відвідати Австрію

14 листопада.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з федеральним міністром європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Александром Шалленбергом, під час якої прийняв запрошення здійснити офіційний візит до Австрії.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає УНН.

"Глава держави привітав цьогорічне проведення Року культури України в Австрії та Року культури Австрії в Україні.

Крім того, Володимир Зеленський прийняв передане запрошення федерального президента Республіки Австрія Александра ван дер Беллена здійснити офіційний візит до Австрії", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що Президент України під час зустрічі висловив сподівання, що новий уряд Австрії продовжуватиме підтримку України в питаннях протидії російській агресії та збереження режиму санкцій проти РФ.

Зеленський ознайомив співрозмовника з останніми кроками української влади для мирного врегулювання ситуації на сході України.

Глава держави подякував за нещодавнє рішення Федерального уряду Австрії виділити 1 млн євро для покращення гуманітарної ситуації на Донбасі.

Було також відзначено важливу підтримку з боку Австрії у впровадженні внутрішніх реформ в Україні та реалізації курсу європейської інтеграції.

Крім того, повідомляється, що Зеленський закликав австрійський бізнес збільшувати інвестиції в українську економіку, які наразі сягають понад 1,16 млрд дол.

Источник материала
Поделиться сюжетом