11-річна киянка подарувала королівській сім'ї Бельгії скульптуру Кота, який пісяє
11-річна киянка подарувала королівській сім'ї Бельгії скульптуру Кота, який пісяє

11-річна киянка подарувала королівській сім'ї Бельгії скульптуру Кота, який пісяє

11-річна киянка Ксенія Збишко запропонувала королівській сім'ї Бельгії встановити скульптуру Кота, що пісяє, як поповнення ансамблю скульптур хлопчика, дівчинки і собаки, що пісяють.

Ксенія навіть представила власну скульптуру.

Доброго дня! Вітаю Вас з Національним святом — Днем Королівської династії Бельгії (Dynasty Day / Fête de la Dynastie), Днем Королівської сім’ї.

Оскільки у цьому році виповнюється 400 років з дня встановлення статуї-фонтану Пісяючий хлопчик (Manneken Pis, Petit Julien), з нагоди свята дарую Вам від себе створену мною статую-фонтан Пісяючий* кіт (Chat Pis).

Хочу залишити після себе слід у Вашій демократично-культурній сім’ї.

І продовжити традицію, започатковану Жеро́мом Дюкенуа́ Молодшим (Jérôme Duquesnoy le Jeune, Hiëronymus Duquesnoy de Jonge) у 1619 році.

Я, Збишко Ксенія, мені 11 років, я з дитинства люблю малювати.

З 8 років я професійно навчаюсь мистецтву: живопису, графіці, рисунку, скульптурі, кераміці та декоративно-прикладному мистецтву.

Я мрію навчатися у Королівській академії мистецтв.

25.06.2017 року я відвідала бельгійське місто Антверпен, це якраз був День мого народження.

Я була вражена і приголомшена красою та поєднанням минулого та сучасного втілення мистецтва у повсякденне життя.

І саме у цей день я прийняла участь у щорічній виставці-ярмарку Ламбер Мон Мартр Музею (Lamber Montmartre Musee).

З цими враженнями я приступила до втілення у життя моєї мрії.

Так народився проект Пісяючий кіт (Chat Pis), якого так не вистачає на мою думку у сім’ї шедеврів світової культури: Пісяючого хлопчика (Manneken Pis, Petit Julien), Пісяючої дівчинки (Jeanneke Pis) та Пісяючого собаки (Chien Pis).

КІТ, я думаю як і Бельгія - серце Європи, об’єднуватиме та надихатиме своєю харизмою, незалежністю та домашністю, ніжністю і різким захистом, старою мудрістю поколінь та сучасною креативною комунікабельністю, вираженою у мистецтві.

Я буду дуже щаслива, знаючи, що мій подарунок прийшовся Вам до душі.

І багато дітей та дорослих людей зможуть милуватись також і пісяючим котом від 11-річної дівчинки, яка закохалася у красу Бельгії та мріє навчатися у Королівській Академії мистецтв.

З повагою! Збишко Ксенія.

У листі дівчинка розповіла, що побувала в Антверпені на свій день народження в 2017 році і була захоплена красою міста і поєднанням минулого та сучасного втілення мистецтва в повсякденному житті.

"З цими враженнями я приступила до втілення в життя моєї мрії.

Так народився проект Кіт, що пісяє (Chat Pis), якого так не вистачає на мій погляд в сім'ї шедеврів світової культури: Хлопчика-дзюркунчика (Manneken Pis, Petit Julien), Дівчинки, що пісяє (Jeanneke Pis), і Собаки, що пісяє (Chien Pis)", - написала вона.

Публікація від Ksusha (@ksusha_xuxu) 15 Лис 2019 в 10:08 PST.

Ксенія Збишко в листі висловила надію, що королівська сім'я прийме її подарунок.

Источник материала
Поделиться сюжетом