Бахматюк: НБУ висунува мені звинувачення, щоб захистити своїх колишніх співробітників
Бахматюк: НБУ висунува мені звинувачення, щоб захистити своїх колишніх співробітників

Бахматюк: НБУ висунува мені звинувачення, щоб захистити своїх колишніх співробітників

Олег Бахматюк.

Власник агрохолдингів "Укрлендфармінг" і "Авангард" Олег Бахматюк вважає, що НБУ висунув йому звинувачення, щоб вигородити своїх колишніх працівників, підозрюваних у справі про стабілізаційний кредит "VAB Банку" на 1,2 млрд грн.

Про це заявив Бахматюк у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Але чи не вийде так, що Писарук хороший, коли давав кредит, а Бахматюк поганий, коли його брав.

Все було зроблено законно.

Якщо Писарук не винен, то й я невинний", – підкреслив Бахматюк.

НБУ в п'ятницю опублікував інфографіку, в якій стверджує, що Бахматюк повинен Фонду гарантування вкладів 11 млрд грн, за кредитами рефінансування центробанку – 10,6 млрд грн, трьом держбанкам – 7,7 млрд грн.

Нацбанк нагадав, що борг екс-власника VAB банку, та "Фінансової ініціативи" за кредитами рефінансування забезпечений його особистою порукою щодо погашення на загальну суму 8,6 млрд грн і майновими поручительствами компаній Бахматюка.

13 листопада Національне антикорупційне бюро України заочно повідомило про підозру у справі "VAB Банку" його екс-власнику Олегу Бахматюку і екс-голові правління Дениса Мальцева.

Його підозрюють у причетності до заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, виданого його "VAB Банку" в 2014 році.

На той час першим заступником голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої був Олександр Писарук.

НАБУ його затримало 11 листопада по справі "VAB Банку", але пізніше відпустило.

В той же день Національне антикорупційне бюро заявило про затримання 7 осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту НБУ, виданого в 2014 році "VAB Банку" Олега Бахматюка.

15 листопада Вищий антикорупційний суд відмовився заарештовувати голову правління "Райффайзен Банку Аваль" Олександра Писарука.

Раніше слідство встановило, що до реалізації схем по заволодінню 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту НБУ можуть бути причетні понад 15 осіб.

Источник материала
Поделиться сюжетом