KSG Agro в 2019 році інвестував в інноваційні технології 6,5 млн грн
KSG Agro в 2019 році інвестував в інноваційні технології 6,5 млн грн

KSG Agro в 2019 році інвестував в інноваційні технології 6,5 млн грн

Про це повідомила прес-служба холдингу.

Агрохолдинг KSG Agro інвестував 6,5 млн грн в три інноваційні проекти - станцію сепарації гною, новий пункт біобезпеки та нову IT-платформу комбікормового заводу.

За словами голови Ради директорів KSG Agro Сергія Касьянова, інвестиції в нові інноваційні проекти покликані скоротити витрати та підвищити продуктивність існуючих потужностей, а у випадку з новим пунктом біобезпеки — на 95% знизити ймовірність ризику АЧС на свинокомплексі.

«Станція сепарації, в яку ми інвестували 5,5 млн грн, на даний момент працює в тестовому режимі з виробничою потужністю — 35 м3/год, однак ефект вже досягнутий.

Нам вдалося отримати якісні органічні добрива для землеробства, знизивши витрати на електроенергію практично в 7 разів», - зазначив Сергій Касьянов.

За його словами, впровадження нової ІТ-платформи на комбікормовому заводі дозволило збільшити виробничі потужності підприємства з 150 т до 220 т за зміну, автоматизувавши всі основні процеси.

Серед них — приймання та дроблення зерна, розподіл його по силосах, змішування з кожного бункера в необхідних пропорціях та ін.

Автоматизація процесів, в порівнянні з ручною працею, дозволила підвищити продуктивність виробництва на 80%.

Обсяг інвестицій в ІТ-платформу склав 400 тис.

Новий пункт біобезпеки дозволяє в короткі терміни ефективно обробляти дезінфікуючими засобами автотранспорт, що в'їжджає на територію підприємства.

За рахунок додавання антифризу ефективна обробка можлива навіть в період зимових морозів.

Обсяг інвестицій в обладнання склав 400 тис.

Також придбано: співробітникам — по три комплекти одягу для роботи в різних зонах комплексу, по 2 комплекти взуття для кожної зони, а також взуття для сірої зони.

Загальна вартість придбаного спецодягу склала 200 тис.

KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції.

Акції холдингу включені в лістинг Варшавської фондової біржі.

KSG Agro входить до складу Європейської бізнес-асоціації (EBA).

Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини.

Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проекти, в першу чергу свинарство, а також рослинництво.

Источник материала
Поделиться сюжетом