Кузьмін про стеження за депутатами "Опозиційної платформи – За життя": Влада продовжує традиції "попередників" використовувати силовиків проти своїх опонентів
Кузьмін про стеження за депутатами "Опозиційної платформи – За життя": Влада продовжує традиції "попередників" використовувати силовиків проти своїх опонентів

Кузьмін про стеження за депутатами "Опозиційної платформи – За життя": Влада продовжує традиції "попередників" використовувати силовиків проти своїх опонентів

Влада продовжує традиції "попередників" використовувати силовиків проти своїх опонентів.

Так в ефірі телеканалу "112 Україна" народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Ренат Кузьмін прокоментував інформацію, що з'явилася в пресі інформацію про організацію незаконного стеження за ним і його політичними соратниками.

"Влада використовує Службу безпеки для політичного тиску на своїх опонентів.

Це продовження традицій, як це зараз прийнято говорити, "папєрєдніков".

Ось, все рівно те ж саме робив Порошенко, використовував Службу безпеки, Генеральну прокуратуру для розправи з політичними опонентами.

За 6 місяців нової влади ми не бачимо змін.

Відбувається все те ж саме", - заявив він, розповідаючи про стеження українськими спецслужбами за членами партії "Опозиційна платформа – За життя".

За інформацією Кузьміна, стежать не тільки за народними депутатами, але і близькими до них людьми – родичами, друзями.

Стеження за збій помітив не тільки Кузьмін, за його словами, також про це говорили його колеги з фракції: "Я звертав увагу на стеження за собою, в тому числі, багато депутатів "Опозиційної платформи – За життя" встановлювали за собою, спостерігали таку стеження.

Хтось про це говорить відкрито, хтось соромиться сказати.

Але поява документа з надр Служби безпеки в пресі розвіяло всі сумніви".

У записці йдеться про те, що департамент "К" СБУ має перевірити всі фінансові операції нардепів від цієї політсили, депозити, банківські рахунки та іншу фінансову інформацію.

Крім того, силовики повинні встановити стеження за Медведчуком, його дружиною Оксаною Марченко, а також низкою інших нардепів від "Опозиційної платформи – За життя" на предмет виявлення "зв'язків, способу життя, місця проживання, офіційних і неофіційних контактів".

Однак згідно із законодавством негласні слідчі дії щодо нардепів законні тільки після позбавлення їх недоторканності за результатами голосування у Верховній Раді.

Тому у записці йдеться про незаконні слідчі дії щодо опозиційних народних депутатів.

Сьогодні народні депутати "Опозиційної платформи – За життя" звернулися до ДБР, ГПУ з вимогою розслідувати незаконні дії спецслужб.

"Це явне порушення закону, явне порушення Конституції, і всі, хто причетний до такого роду діяльності, повинен бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

Саме для цього було підготовлено, направлено в ГБР заяву про притягнення до кримінальної відповідальності СБУ, які займаються незаконним стеженням за народними депутатами України", - заявив Кузьмін.

Народний депутат заявив, що якщо до понеділка Державне бюро розслідувань відмовить у відкритті кримінального провадження, то політсила звернеться в суд, і так зобов'яже відповідні правоохоронні органи розслідувати цю справу.

Источник материала
Поделиться сюжетом