Податкова змінила підходи до адміністрування ПДВ - схемники у люті
Податкова змінила підходи до адміністрування ПДВ - схемники у люті

Податкова змінила підходи до адміністрування ПДВ - схемники у люті

При цьому темпи росту сплати внутрішнього ПДВ за серпень-жовтень випереджають вдвічі темпи зростання сплати, які були досягнуті за січень-липень (21,2 % проти 10,5 %), коли новостворена ДПС на чолі з Сергієм Верлановим ще не розпочала свою роботу.

Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби України.

Як наслідок, індикативні показники з ПДВ (за мінусом відшкодування) з серпня, коли на новостворену ДПС було покладено функцію адміністрування податків, виконуються у повному обсязі.

Більше того, спостерігається перевиконання індикативу чистого сальдо ПДВ за серпень-жовтень на 6,5 %.

Крім того, у ДПС відзначили стабілізацію ритмічності та повноти відшкодування ПДВ, що вперше не використовується з метою «штучного» досягнення індикативних показників бюджетних надходжень.

Популярні новини зараз.

Головне за ніч: пропозиція Путіна Зеленському, палаючі склади ЗСУ та стрілянина в українській школі.

Яке свято 15 листопада: чого не можна робити в цей день.

Заворотнюк втратила останній шанс на порятунок, "Моїй прекрасній няні" радять готуватися до найгіршого.

В окупованому Криму катастрофа: страшна стихія накрила півострів, тисячі людей в небезпеці.

Показати ще.

Так, якщо в серпні-жовтні 2018 року середньомісячна сума заявок на відшкодування становила 13,3 млрд грн, а середньомісячна сума відшкодування 10,9 млрд грн, то за аналогічний період 2019 року такі показники становили 13,5 та 12,3 млрд грн відповідно.

Також у податковій наголосили, що моніторинг податкових накладних – інструмент у боротьбі з фіктивним податковим кредитом – значно підвищив свою продуктивність та фіскальне значення.

Зокрема, станом на 1 листопада ДПС не отримала жодного повідомлення від платників податків на розблокування 335 726 податкових накладних на загальну суму близько 7,7 млрд грн (!).

Це свідчить про те, що в Україні вперше блокуються, насамперед, накладні компаній, причетних до мінімізаційних схем, тоді як підприємства реального сектору отримують відшкодування безперешкодно.

Источник материала
Поделиться сюжетом