Безліч українців полюбляє молочні продукти і харчується ними як мінімум кілька разів на тиждень.
Проте, все частіше ми купуємо продукти в супермаркетах і запитуємо себе: чи зі справжнього молока зроблені ці товари?.
Ми зібрали кілька простих експериментів, за допомогою яких можна перевірити - перед вами підробка або справжній молочний продукт.
Це буде не тільки корисно для здоров'я, але і ви отримаєте нові знання.
Дівчинка з козою, АІФ Україна.
Додайте невелику кількість молока краплю йоду.
Якщо продукт забарвиться в синій колір, то в молоці є крохмаль.
Якщо в жовтий, то крохмалю там немає або його дуже мало.
Змішайте молоко і спирт в пропорції 1:2.
У молоці почнеться хімічна реакція - казеїн буде згортатися в молоці з'являться пластівці.
Якщо ви побачили їх через пару секунд, то це якісне молоко.
Якщо процес затягнувся, то молоко, швидше за все, ви купили розбавлене.
Популярні новини зараз.
Пенсії в 2020 році перерахують у три етапи: скільки грошей закладено в бюджеті на виплати.
Продавець Comfy випровадив покупця через українську мову: "Явні ознаки ідіотизму".
Пугачова і Галкін приховували ще двох дітей, знайомтеся: Гаррі і Ліза, Аліна і Гриша.
Потужний землетрус накриє Україну: які області під загрозою.
Показати ще.
Змішайте тепле молоко в пропорції 1:1 з теплою водою.
Якщо його розбавляли водою, то воно швидко змішається.
А якщо молоко натуральне, то вгорі склянки воно збереться згустком.
Корови, Goferma.
Якщо сир яскраво-білий, то це говорить про наявність у ньому рослинних жирів.
А якщо він місцями занадто темний, то, швидше за все, його вирішили трохи підфарбувати для "натуральності".
Кислий присмак і запах присутній тільки у натурального сиру.
Якщо ви берете сир на ринку, то не соромтесь його спробувати.
Не відчуваєте кислого присмаку, а в роті в'язко? У сир явно додали рослинний жир.
У справжньому кефірі можна розгледіти пластівці і "кефірні розводи" на тарі, якщо ви його збовтаєте.
Підроблений кефір буде однорідним, і такого ви не побачите.
У натурального кефіру більш яскраві смак і запах.
Справжній кефір може змінюватися на смак кожен день, підробка залишиться однаковою протягом всього часу.
Українські молочні продукти марки Яготинське, Цензор.
Додайте в сметану ложку окропу - справжня сметана розчиниться і забарвить воду в молочний відтінок, а підроблена сметана згорнеться в грудочки.
Справжнє масло легко плавиться, а після заморозки легко дробиться на шматки.
Підробка - ні.
Обережно опустіть на поверхню гарячої води шматочок масла.
Якщо він плаває на поверхні, то все в порядку - це справжнє масло.
А якщо спочатку потоне і потім почне спливати, то це підробка.
Також Знай.
uа писав, що українців попередили про різке подорожчання продуктів: на що може не вистачити зарплати.
Ще Портал Знай.
uа повідомляв про топ-5 продуктів, які вбережуть вас від осінньої застуди.