Розбавлене молоко і підфарбований сир: як відрізнити підроблену молочку від справжньої
Розбавлене молоко і підфарбований сир: як відрізнити підроблену молочку від справжньої

Розбавлене молоко і підфарбований сир: як відрізнити підроблену молочку від справжньої

Безліч українців полюбляє молочні продукти і харчується ними як мінімум кілька разів на тиждень.

Проте, все частіше ми купуємо продукти в супермаркетах і запитуємо себе: чи зі справжнього молока зроблені ці товари?.

Ми зібрали кілька простих експериментів, за допомогою яких можна перевірити - перед вами підробка або справжній молочний продукт.

Це буде не тільки корисно для здоров'я, але і ви отримаєте нові знання.

Дівчинка з козою, АІФ Україна.

Додайте невелику кількість молока краплю йоду.

Якщо продукт забарвиться в синій колір, то в молоці є крохмаль.

Якщо в жовтий, то крохмалю там немає або його дуже мало.

Змішайте молоко і спирт в пропорції 1:2.

У молоці почнеться хімічна реакція - казеїн буде згортатися в молоці з'являться пластівці.

Якщо ви побачили їх через пару секунд, то це якісне молоко.

Якщо процес затягнувся, то молоко, швидше за все, ви купили розбавлене.

Популярні новини зараз.

Пенсії в 2020 році перерахують у три етапи: скільки грошей закладено в бюджеті на виплати.

Продавець Comfy випровадив покупця через українську мову: "Явні ознаки ідіотизму".

Пугачова і Галкін приховували ще двох дітей, знайомтеся: Гаррі і Ліза, Аліна і Гриша.

Потужний землетрус накриє Україну: які області під загрозою.

Показати ще.

Змішайте тепле молоко в пропорції 1:1 з теплою водою.

Якщо його розбавляли водою, то воно швидко змішається.

А якщо молоко натуральне, то вгорі склянки воно збереться згустком.

Корови, Goferma.

Якщо сир яскраво-білий, то це говорить про наявність у ньому рослинних жирів.

А якщо він місцями занадто темний, то, швидше за все, його вирішили трохи підфарбувати для "натуральності".

Кислий присмак і запах присутній тільки у натурального сиру.

Якщо ви берете сир на ринку, то не соромтесь його спробувати.

Не відчуваєте кислого присмаку, а в роті в'язко? У сир явно додали рослинний жир.

У справжньому кефірі можна розгледіти пластівці і "кефірні розводи" на тарі, якщо ви його збовтаєте.

Підроблений кефір буде однорідним, і такого ви не побачите.

У натурального кефіру більш яскраві смак і запах.

Справжній кефір може змінюватися на смак кожен день, підробка залишиться однаковою протягом всього часу.

Українські молочні продукти марки Яготинське, Цензор.

Додайте в сметану ложку окропу - справжня сметана розчиниться і забарвить воду в молочний відтінок, а підроблена сметана згорнеться в грудочки.

Справжнє масло легко плавиться, а після заморозки легко дробиться на шматки.

Підробка - ні.

Обережно опустіть на поверхню гарячої води шматочок масла.

Якщо він плаває на поверхні, то все в порядку - це справжнє масло.

А якщо спочатку потоне і потім почне спливати, то це підробка.

Також Знай.

uа писав, що українців попередили про різке подорожчання продуктів: на що може не вистачити зарплати.

Ще Портал Знай.

uа повідомляв про топ-5 продуктів, які вбережуть вас від осінньої застуди.

Источник материала
Поделиться сюжетом