Сенцов отримав премію імені Сергія Магнітського
Сенцов отримав премію імені Сергія Магнітського

Сенцов отримав премію імені Сергія Магнітського

15 листопада.

Звільнений з російського ув’язнення український режисер Олег Сенцов був нагороджений міжнародною премією в області журналістських розслідувань і захисту прав людини імені Сергія Магнітського.

Трансляція церемонії, яка традиційно проходить в Лондоні, велася в Ютьюб-каналі Hermitage Capital Management - в цьому інвестиційному фонді працював Сергій Магнітський, передає УНН із посиланням на Голос Америки.

Нагорода була присуджена Сенцову ще в листопаді минулого року, проте режисер не міг її прийняти особисто, перебуваючи в полоні Кремля.

Нагороду колишньому політв’язню вручила донька сенатора Джона Маккейна Меган, її батько був посмертно нагороджений премією Магнітського в минулому році.

Про вручення нагороди Сенцову у своєму Twitter написав Вільям Браудер, засновник Hermitage Capital Management і засновник премії Магнітського.

Oleg Sentsov here at the #magnitskyawards to accept the prize he received in 2018 when he was still in a Russian prison, but couldn’t accept.

So moving and wonderful to have him out and here to accept his award.

Congratulations Oleg! pic.

— Bill Browder (@Billbrowder) November 14, 2019.

Премія Магнітського, що присуджується з 2015 року, вручається за заслуги в сфері журналістських розслідувань і за діяльність по боротьбі за права людини.

Нємцову посмертно присуджена премія С.

Магнітського за внесок у розвиток демократії в Росії.

Сам Сенцов у Своєму Facebook виклав світлини з церемонії нагородження.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны