Представники Китаю та США обговорили першу частину торгової угоди
Представники Китаю та США обговорили першу частину торгової угоди

Представники Китаю та США обговорили першу частину торгової угоди

17 листопада.

Глави делегацій Китаю і США на торгових переговорах обговорили телефоном ключові питання першої частини угоди.

Про це йдеться в опублікованому в неділю заяві Міністерства комерції КНР, передає УНН.

“У першій половині дня 16 листопада віце-прем’єр Держради КНР Лю Хе на запрошення американської сторони провів телефонну розмову з представником США щодо торгових переговорів з Робертом Лайтхайзером і міністром фінансів США Стівеном Мнучіном”, — йдеться в повідомленні відомства.

У ньому відзначили, що “сторони конструктивно обговорили” питання, що стосуються першої частини торгової угоди, і “домовилися підтримувати тісний контакт”.

16 жовтня він уточнив, що угода, ймовірно, не буде укладена до його зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном на полях саміту організації Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) в Чилі.

Однак заходи по лінії АТЕС в середині листопада були скасовані, а нові терміни проведення американо-китайської зустрічі на вищому рівні поки не названі.

В якості можливих місць переговорів Сі Цзіньпіна і Трампа американські джерела називали штати Аляска і Гаваї.

На цьому тижні Трамп заявив, що Вашингтон і Пекін можуть найближчим часом укласти угоду в рамках першого етапу врегулювання суперечок про торгівлю.

Він також зазначив, що США готові значно підвищити мита на товари з КНР, якщо сторонам не вдасться досягти домовленостей з торгівлі.

Источник материала
Поделиться сюжетом