Ціни на моркву та буряк продовжують знижуватись
Ціни на моркву та буряк продовжують знижуватись

Ціни на моркву та буряк продовжують знижуватись

Про це повідомляють аналітики проекту East.

Основною причиною знижувального цінового тренда в сегменті коренеплодів експерти називають збільшення обсягів пропозиції на ринку на тлі стриманого попиту на моркву і буряк.

Так, на сьогоднішній день морква виробники відвантажують за ціною 2,5-3,5 грн/кг ($ 0,1-0,14 за кг), що в середньому на 14% дешевше, ніж тижнем раніше.

Ціна на буряк за тиждень знизилася в середньому на 16%, і сьогодні цю продукцію пропонують до продажу за ціною 2-3,5 грн/кг ($ 0,08-0,14 за кг).

За інформацією проекту, на сьогоднішній день попит на коренеплоди на українському ринку утримується на катастрофічно низькому рівні.

На даний момент продажу цієї продукції ведуться лише за укладеними раніше договорами, тоді як і законтрактовані обсяги продукції фермерам вдається продавати з великими труднощами.

Необхідно додати, що на даний момент коренеплоди в Україні вже продають істотно дешевше, ніж в аналогічний минулорічний період.

Зокрема, ціна на моркву на українському ринку сьогодні в середньому в 1,5 рази нижче торішньої, буряк відвантажують в середньому на 43% дешевше, ніж рік тому.

Источник материала
Поделиться сюжетом