Луценко каже, що Йованович бреше. Версія колишнього генпрокурора
Луценко каже, що Йованович бреше. Версія колишнього генпрокурора

Луценко каже, що Йованович бреше. Версія колишнього генпрокурора

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що колишній посол США в Україні Марі Йованович збрехала під час виступу у Конгресі у справі імпічменту президента США Дональда Трампа.

За його словами, він звертався до посольства США в Україні із проханням організувати зустріч з генеральним прокурором США.

Луценко хотів обговорити з американським колегою питання повернення 7 мільярдів доларів, які оточення Віктора Януковича вивело з України до США, передає pravda.

ua."У показах Марі Йованович Конгресу є пряма брехня.

Вона стверджує, що я хотів цієї зустрічі, але відмовився надати документи про те, що саме я хочу обговорити в Штатах", – сказав Луценко.

Колишній екс-прокурор України стверджує, що Йованович сказала неправду Конгресу США про те, що Луценко не надав інформації, з чим я хочу зустрітися з генеральним прокурором США."Хотів добитися повернення в Україну 7 мільярдів доларів.

На жаль, я не знайшов підтримки ні в центральній правоохоронній системі США, ні у посольства", – додав Луценко.

Він зазначив, що не знає, чому Йованович може говорити неправду про нього і його "дуже дивує, як вони вільно поводяться у своїх показах перед Конгресом".

Після цієї розмови американський розвідник поскаржився, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента — колишнього віце-президента Джо Байдена.

Оприлюднення стенограми призвело до того, що Палата представників США розпочала розслідування.

Тим самим запустила формальну процедуру імпічменту Трампа.15 листопада під час парламентських слухань щодо імпічменту президенту США Дональду Трампу колишня пані посол в Україні Марі Йованович заявила, що на її усунення з посади вплинули іноземні корумповані інтереси.

Вона уточнила, що мала на увазі українських впливових осіб, котрі маніпулювали американським урядом і звикли діяти за "правилами корупції".

Источник материала
Поделиться сюжетом