"Майдан" в Тбілісі: сутички між протестувальниками та поліцією тривають, 18 активістів затримані
"Майдан" в Тбілісі: сутички між протестувальниками та поліцією тривають, 18 активістів затримані

"Майдан" в Тбілісі: сутички між протестувальниками та поліцією тривають, 18 активістів затримані

19:12, 18 листопада 2019.

Світ.

13.

Зі сцени перед парламентом Грузії до мітингарів звертаються представники опозиції і активісти, які, за їхніми заявами, не мають наміру здавати своїх позицій.

Під час акції протесту в Тбілісі співробітники правоохоронних органів затримали 18 активістів, сутички між силовиками і протестувальниками тривають.

Як повідомляє Грузинська служба Радіо Свобода, на проспекті Руставелі в Тбілісі триває акція протесту - до мітингарів зі сцени, що розташована біля будівлі парламенту Грузії, звертаються представники опозиції і активісти, які, за їхніми заявами, не мають наміру здавати своїх позицій.

"Радикальне пікетування продовжиться", - заявив один з організаторів акції, член "Європейської Грузії" Гігі Угулава.

Він назвав розгін мирних демонстрантів поліцейськими силами із застосуванням водометів, який стався раніше, "путінізмом".

На даний момент ситуація на проспекті Руставелі напружена - відбуваються сутички між протестувальниками та представниками силових структур, а також затримання активістів.

За останніми даними, затримано 18 активістів, серед яких лідер партії "Гірчі" Зураб Джапарідзе, член "Єдиного національного руху" Отар Сірадзе, адвокат Бека Басілая, активісти Гігі Макарашвілі і Зукав Бердзенішвілі, Леван Нозадзе, Іраклій Павленішвілі, Дмитрій Бідзінашвілі і Резі Ніжарадзе.

Як повідомляв УНІАН, 17 листопада в Тбілісі почалася масштабна акція протесту - люди вимагають провести позачергові парламентські вибори.

Через провал конституційної реформи виборчого законодавства 14 листопада опозиція і громадські активісти оголосили про початок безстрокових протестів і розбили на проспекті Руставелі наметовий табір.

Перед тим вони вже висунули владі такі вимоги: призначення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою; формування тимчасового, технічного уряду; реорганізація Центральної виборчої комісії.

Для ухвалення законопроекту про проведення парламентських виборів у 2020 році за пропорційною системою з нульовим виборчим бар'єром у грузинському парламенті не вистачило 12 голосів.

Після цього учасники руху «Соромно», громадські активісти та представники опозиційних партій перекрили проїжджу частину проспекту Руставелі, влаштувавши сидячий страйк.

Сьогодні для розгону учасників акції протесту в Тбілісі правоохоронці застосували водомет.

До цього учасникам акції дали 30 хвилин, щоб звільнити територію біля будівлі парламенту, але ті відмовилися виконувати ці вимоги.

#сутички#Грузія.

Источник материала
Поделиться сюжетом