«Скоро с хунтой будет покончено». Бойовик, який допитував українського солдата, отримав вісім років тюрми
«Скоро с хунтой будет покончено». Бойовик, який допитував українського солдата, отримав вісім років тюрми

«Скоро с хунтой будет покончено». Бойовик, який допитував українського солдата, отримав вісім років тюрми

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області заочно визнав винним заступника командира Сьомої окремої мотострілкової бригади «народної міліції» «Луганської народної республіки» Артема Охременка за ч.1 ст.258-3 КК України («Створення терористичної організації») і призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 13 листопада.

На початку жовтня 2014 року обвинувачений, який мешкав у Новій Каховці Херсонської області, поза контрольними пунктами в`їзду-виїзду потрапив до окупованого Донецьку.

Там він вступив до лав «Першого мотострілкового батальйону сьомої окремої мотострілкової бригади «Донецької Народної Республіки», де отримав посаду заступника командира по роботі з особовим складом.

У його обов’язки входили: підбір кадрів (у тому числі радикально налаштованих мешканців Херсонської області) для вступу до лав терористичної організації «ДНР»; сприяння їхньої діяльності шляхом надання порад, вказівок; організація контролю за несенням чергування і додержання на військовий лад дисципліни підлеглими на блокпостах, в казармі; виконання особисто та забезпечення виконання наказів керівників терористичної організації серед особового складу військової частини №08807.

29 січня 2015 року під час бойового зіткнення Збройних сил України (128-ма окрема гірсько-штурмова бригада) із незаконними формуваннями «ДНР» неподалік села Нікішине Донецької області у полон потрапив український солдат, якого допитував бойовик Охременко.

Протягом січня-лютого 2015 року обвинувачений брав активну участь у захопленні Дебальцеве Донецької області.

Спецслужби навіть перехопили таку розмову:.

«Вот и заканчивается наше наступление.

Дебальцево практически взято.

Первый славянский батальон седьмой бригады непосредственное участие принимал, всегда впереди, всегда в бою, всегда лучше всех.

Я заместитель командира первого славянского батальона хочу передать привет своему родному городу Херсону, не забывайте, ждите и не отчаивайтесь, и не падайте духом.

Скоро с существующей хунтой будет покончено, скоро мы все увидимся».

Крім цього, протягом серпня 2016 року-березня 2018 року бойовик підбирав і оформлював радикально налаштованих осіб у ряди учасників терористичних організацій «ЛНР; вів облік поранених, загиблих і надав допомогу сім`ям в похованні загиблих «ЛНР».

Винуватість Артема Охременка за ч.1 ст.

258-3 КК України знайшла своє повне підтвердження в ході судового розгляду та підтверджується дослідженими доказами, наданими прокурором і проаналізованими судом.

Термін відбування покарання для обвинуваченого варто рахувати з моменту його затримання.

Источник материала
Поделиться сюжетом