Слідчий РФ поїхав до Керчі оформляти відправку захоплених катерів - адвокат
Слідчий РФ поїхав до Керчі оформляти відправку захоплених катерів - адвокат

Слідчий РФ поїхав до Керчі оформляти відправку захоплених катерів - адвокат

18 листопада.

Російський слідчий у справі українських моряків перебуває зараз в Керчі, де досі залишалися захоплені російською ФСБ українські військові катери.

Про це сказав в ранковому ефірі радіо Крим.

Реалії російський адвокат Микола Полозов, передає УНН.

"Питання про передачу українських суден порушувалося ще кілька тижнів тому, і про це ми говорили зі слідчим.

Він говорив, що планує поїхати до Керчі і братиме участь в якихось діях з оформлення передачі цих суден.

Зараз слідчий виїхав туди і це, ймовірно, свідчить про те, що передача суден все ж відбудеться", - сказав він.

До цього Полозов повідомляв про те, що Росія після повернення Україні захоплених біля берегів Криму військових кораблів повинна припинити кримінальну справу проти українських моряків.

За повідомленням кримських ЗМІ, українські військові катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" повинні були передати Україні в "нейтральних водах".

Як повідомлялося раніше, вранці 17 листопада захоплені українські військові катери "Бердянськ" і "Нікополь", які перебували в акваторії порту "Генмол" в Керчі, почали готувати до відправки.

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак розповів про завершальний етап повернення в Україну трьох кораблів ВМС України, які захопила Росія із застосуванням зброї разом з екіпажами в листопаді 2018 року.

Сайт "Український мілітарний портал" писав раніше, що, за даними системи відстеження руху суден AIS, три українських буксири - "Сапфір", "Титан" і "Гайдамака" - вирушили в Чорне море і йдуть у бік узбережжя Криму, ймовірно, для того, щоб забрати захоплені Росією українські військові кораблі.

Источник материала
Поделиться сюжетом