Україна та Туреччина посилять співпрацю своїх ВМС
Україна та Туреччина посилять співпрацю своїх ВМС

Україна та Туреччина посилять співпрацю своїх ВМС

10:00, 18 листопада 2019.

Зброя.

Заступник командувача ВМС ЗСУ Андрій Тарасов підкреслив важливість докладання спільних з Туреччиною зусиль для стабілізації обстановки в Чорноморському регіоні, враховуючи загрози з боку Росії.

Cторони обговорили проведення спільних навчань / фото mil.

Представники Військово-морських сил України та Турецької Республіки обговорили розвиток подальшого співробітництва, проведення спільних навчань та підготовку особового складу, зокрема навчання військовослужбовців українських ВМС у навчальних закладах ВМС Туреччини.

Як повідомляє прес-центр Командування Військово-морських сил ЗСУ, в Одесі відбулись 4 штабні переговори між представниками ВМС України та Туреччини.

Зазначається, що українську сторону представляла делегація на чолі з начальником штабу — першим заступником командувача ВМС ЗСУ віце-адміралом Андрієм Тарасовим, від турецької сторони в заходах брали участь аташе з питань оборони посольства Турецької Республіки в Україні Хакан Джанджа, начальник управління оборонного планування та управління проектами ВМС Турецької Республіки контр-адмірал Мурат Дінчман та офіцери командування ВМС Турецької Республіки.

Головною метою зустрічі було обговорення розвитку подальшого співробітництва українського та турецького відомств, без пекових питань у чорноморському регіоні, визначення пріоритетних напрямків співпраці.

Зустріч проходила на борту флагмана України фрегата «Гетьман Сагайдачний», під час якої віце-адмірал Андрій Тарасов підкреслив важливість докладання спільних зусиль для стабілізації обстановки в Чорноморському регіоні, враховуючи загрози з боку Російської Федерації.

Іноземні колеги, у свою чергу, наголосили на важливості подальшої співпраці між ВМС двох країн та обговорили подальші плани у галузі військового співробітництва.

«Участь підрозділів ВМС Турецької Республіки в навчанні «Сі Бриз» та проведенні спільних тренувань типу «PASSEX» дає нам можливості здійснювати обмін досвідом, і це дуже важливо для нас.

Тому дуже за це вам вдячний та налаштований на подальшу роботу», — підкреслив Тарасов.

Окрім того, сторони обговорили проведення спільних навчань, підготовку особового складу, зокрема навчання військовослужбовців українських ВМС у навчальних закладах ВМС Туреччини.

Источник материала
Поделиться сюжетом