Дубінський пропонує встановити обов’язкове проходження нардепами поліграфу
Дубінський пропонує встановити обов’язкове проходження нардепами поліграфу

Дубінський пропонує встановити обов’язкове проходження нардепами поліграфу

19 листопада.

У ВР зареєстровано зміни до Закону України “Про статус народного депутата України”, яким пропонується передбачити серед обов’язків нардепів проходження перевірки на поліграфі, повідомляє УНН.

Автором законопроекту виступи нардеп з фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський.

До обов’язків народного депутата України пропонується віднести: “За підсумками календарної сесії проходити перевірку на поліграфі стосовно можливого вчинення корупційних правопорушень у зв’язку із здійсненням депутатських повноважень.

Перелік обов’язкових для проходження перевірки питань затверджується Національним агентством з питань запобігання корупції”.

Зазначена перевірка має проводитися співробітниками відповідного структурного підрозділу Ради національної безпеки та оборони або Міністерства оборони України, які мають документ, що засвідчує проходження відповідної підготовки, володіє навичками роботи з поліграфом і методиками проведення дослідження.

“Перевірка на поліграфі повинна проводиться з обов’язковістю відео фіксації психофізіологічних реакцій на певні психологічні стимули особи, що проходить перевірку та показників графіків фізіологічних реакцій відповідної апаратури поліграфу”, — йдеться у проекті закону.

11 народних обранців, які є членами парламентського Комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по 30 тис.

доларів неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об'єктів нерухомості на засіданні Комітету Верховної Ради, Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала кримінальне провадження.

22 жовтня з’явилася інформація про те, що Офіс Президента наполягає на тому, щоб народні депутати від фракції “Слуга народу”, які входять до складу фінансового комітету Верховної Ради, пройшли детектор брехні.

Низка нардепів, серед яких Дубінський та голова фракції Давид Арахамія, пройшли перевірку.

Перевірка проводилась у прямому ефірі.

Крім того, слід додати, що народний депутат Богдан Яременко після того, як його упіймали на інтимній переписці в Раді під час засідання, відмовився проходити поліграф.

Источник материала
Поделиться сюжетом