У Епіфанія розказали, як Московська церква хотіла зіпсувати його візит до США
У Епіфанія розказали, як Московська церква хотіла зіпсувати його візит до США

У Епіфанія розказали, як Московська церква хотіла зіпсувати його візит до США

Заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків Української православної церкви, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) вважає, що перебування у США керівника відділу Зовнішніх церковних зв’язків Російської православної церкви митрополита Іларіона (Алфеєва) дивним чином збіглося з візитом предстоятеля Української православної церкви Епіфанія.

Про це архієпископ Євстратій сказав в інтерв’ю «Главкому».

Архієпископ зазначив, що росіяни спецально планували свою поїздку до США.

«Це підтверджується з двох джерел: з розкладу, затвердженого Держдепартаментом і з подальших коментарів самого митрополита Іларіона (Алфеєва).

З повідомлень джерел Московського патріархату зрозуміло, що митрополит Іларіон спеціально приїхав у Вашингтон, щоб мати зустріч з державним секретарем за добу до зустрічі Помпео з митрополитом Епіфанієм», - наголошує Євстратій.

Євстратій нагадав, що про поїздку предстоятеля Української православної церкви Епіфанія було відомо завчасно.

«І саме на цей час, в той же недільний день, коли митрополит Епіфаній служив в храмі в Нью-Йорку, митрополит Іларіон також провів службу в антіохійському храмі в тому ж Нью-Йорку.

Митрополит Епіфаній мав зустрітися з держсекретарем США, митрополит Іларіон виявляється мав зустрітися з ним за день до цього», - зауважує Євстратій.

І все ж архієпископ наголосив, що фактично у США російський митрополит Іларіон з офіційних осіб зустрівся лише з представником Росії при ООН і з послом РФ.

«Я думаю, що загалом ця ситуація і ті коментарі, які давав митрополит Іларіон після неї, взагалі виходять за рамки дипломатії і свідчать про те, що навряд чи митрополит Іларіон планує якісь майбутні контакти з офіційною американською владою», - підкреслив Євстратій (Зоря).

Читайте більше:.

Євстратій Зоря: На черзі друга велика хвиля переходів парафій до Помісної церкви.

Абревіатура УПЦ офіційно закріплена за помісною церквою (ДОКУМЕНТ).

Патріарх Філарет: Епіфаній - помилка моя велика, але не головна...

Источник материала
Поделиться сюжетом