В МВС Грузії розповіли про наслідки вчорашнього розгону акції протесту в Тбілісі
В МВС Грузії розповіли про наслідки вчорашнього розгону акції протесту в Тбілісі

В МВС Грузії розповіли про наслідки вчорашнього розгону акції протесту в Тбілісі

09:53, 19 листопада 2019.

Світ.

На затриманих склали адмінпротоколи за статтями «непокора законним вимогам органів правопорядку» і «дрібне хуліганство» Кодексу адміністративних правопорушень Грузії.

Під час розгону акції протесту в Тбілісі постраждали шість людей, правоохоронці затримали 18 активістів.

Як повідомляє прес-служба МВС Грузії, увечері 18 листопада спецназ розблокував від протестувальників усі входи до будівлі парламенту, застосувавши водомети і сльозогінний газ.

Рух на проспекті Руставелі, який заблокували активісти, було відновлено, правоохоронці відтіснили мітингувальників на тротуари і прибрали розбиті перед будівлею парламенту намети.

«18 листопада під час акції біля будівлі парламенту за статтями «непокора законним вимогам органів правопорядку» і «дрібне хуліганство» Кодексу адміністративних правопорушень загалом правоохоронці затримали 37 осіб», - сказано в повідомленні.

У правоохоронному відомстві також зазначили, що під час розгону постраждали шість людей, двоє з яких - поліцейські.

Усіх постраждалих доставлено до лікарні.

Як повідомляв УНІАН, через провал парламентом голосування по конституційній реформі виборчого законодавства 14 листопада опозиція і громадські активісти оголосили про початок безстрокових протестів і розбили перед будівлею парламенту на проспекті Руставелі наметовий табір.

Перед тим вони вже висунули владі такі вимоги: призначення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою; формування тимчасового, технічного уряду; реорганізація Центральної виборчої комісії.

Для ухвалення законопроекту про проведення парламентських виборів у 2020 році за пропорційною системою з нульовим виборчим бар'єром у грузинському парламенті не вистачило 12 голосів.

Після цього учасники руху «Соромно», громадські активісти й представники опозиційних партій перекрили проїжджу частину проспекту Руставелі, влаштувавши сидячий страйк.

#Грузія#протести.

Источник материала
Поделиться сюжетом