Затишний листопад: неймовірні рецепти з журавлини
Затишний листопад: неймовірні рецепти з журавлини

Затишний листопад: неймовірні рецепти з журавлини

Паштет з печінки з журавлинним желе.

Інгредієнти (на 10 порцій):.

печінка теляча – 500 г.

бекон копчений – 80 г.

масло вершкове – 50 г.

цибуля – 100 г.

вершки 33% – 75 мл.

яйця – 2 шт.

коньяк – 25 мл.

журавлина – 200 г.

вода холодна – 30 мл.

цукор – 20 г.

желатин – 3 г.

сіль, перець.

Спосіб приготування:.

Печінку вимочити у воді, вирізати протоки і зняти плівку.

Нарізати печінку середніми шматками.

У пательню викласти вершкове масло і нарізаний кубиками бекон.

Прогрівати, помішуючи, доки розтане жир.

Покласти нарізану кубиками цибулю і тушкувати, помішуючи, до м'якості.

Додати шматки печінки і готувати 3 хв.

(печінка має лише "схопитись").

Додати коньяк і прогріти 30 секунд.

Зняти з вогню.

Збити все блендером до абсолютно однорідної маси, протерти її через мілке металеве сито і приправити сіллю, щіпкою цукру, перцем.

Окремо збити яйця з вершками та спеціями і сполучити з печінковою масою.

Добре вимішати і розкласти у невеликі керамічні формочки.

Викласти формочки у деко з бортиками і налити туди води на 2/3 висоти формочок.

Випікати при 140℃ протягом 40 хвилин.

Вийняти з духовки і дати охолонути.

Желатин перемішати з водою, залишити на 10 хвилин.

Для желе журавлину подрібнити блендером, сполучити з цукром і довести до кипіння.

Викласти у киплячу журавлинову масу желатин із водою, зняти з вогню і перемішати до розчинення желатину.

Розлити у формочки для паштету.

Поставити в холодильник на 1–2 години.

Мафіни з журавлиною та апельсинами.

Інгредієнти (на 12 порцій):.

борошно – 315 г.

цукор – 125 г (можна за смаком).

розпушувач тіста – 1 ч.

яйця курячі – 1 шт.

масло вершкове – 60 мл.

молоко – 125 мл.

сік апельсина – 125 мл.

журавлина – 100–185 г.

горіхи – 60 г.

цедра апельсина.

Спосіб приготування:.

Змішуємо між собою сухі інгридієнти, включно з цукром.

Змішуємо вологі інгридієнти.

Сполучаємо їх між собою.

В кінці обережно вмішуємо журавлину.

Якщо використовуєте заморожену, то перед додаванням обов'язково розморозіть її та злийте зайву воду.

Випікаємо мафіни 20-25 хв.

при 190℃.

Випічка має бути суха, пружна та золотиста.

Або просто перевіряємо за допомогою сірничка.

Журавлинне морозиво з домашнього сиру.

Інгредієнти (на 4 порції).

сир кисломолочний (м'який) – 450 г.

йогурт – 250 мл.

журавлина – 300 г.

молоко – 1 склянка.

цукор (+ до смаку) – 5 ст.

Спосіб приготування:.

Контейнер морозивниці ставимо в морозильну камеру на 24 год.

Через добу готуємо сировину для морозива.

Усі продукти мають бути добре охолодженими!.

Ягоди промиваємо і збиваємо блендером у однорідне пюре.

Додаємо цукор та ще раз збиваємо до розчинення цукру.

Сир збиваємо блендером з йогуртом (якщо сир зернистий, попередньо його необхідно протерти через сито).

Вливаємо молоко і знову збиваємо.

Вливаємо у сирну масу збиті ягоди.

За допомогою блендера змішуємо обидві маси (за смаком можна додати ще цукру).

Дістаємо із морозильника охолоджений контейнер морозивниці.

Збираємо агрегат.

Вмикаємо морозивницю у роботу – і лише тоді вливаємо підготовлену суміш в агрегат через спеціальний отвір.

Залишаємо морозивницю працювати протягом 1 год.

У процесі роботи суміш буде охолоджуватись і густішати.

У морозивниці виходить м'яке морозиво, тому, якщо ви любите добре замерзле морозиво, суміш вилийте у зручну тару та поставте у морозильник ще додатково на 1-2 год.

Журавлинний джем з коньяком і розмарином.

журавлина – 600 г.

цукор – 250 г.

коньяк – 75 мл.

Спосіб приготування:.

Нагріти духовку до 150℃.

Покласти ягоди (якщо заморожені – не розморожувати) в форму для запікання діаметром 24 см.

Рівномірно посипати цукром.

Поставити запікатися на 30 хв.

(40 хв.

– заморожені ягоди).

Дістати форму з духовки, додати гілочку розмарину, половину норми коньяку (цукор ще не весь розтане) і відправити в духовку ще на 30 хв.

Вимкнути духовку, накрити форму з ягодами фольгою, залишити в духовці на 20 хв.

Дістати з духовки, додати решту коньяку, акуратно перемішати і трохи остудити.

Перекласти джем в баночки.

Зберігати в холодильнику.

Джем можна використовувати як начинку для пирогів, печива, з чаєм, а також до дичини.

Замість коньяку можна додати лікер.

Любителі кислинки можуть зменшити кількість цукру на 50 г, любителі солодкого – збільшити.

Конвертики з індичкою і брі.

Інгредієнти (на 12 порцій).

тісто листкове – 900 г.

філе індиче – 800 г.

сир брі – 200 г.

горіхи кеш'ю.

часник (зубки) – 2–3 шт.

яйця курячі – 1 шт.

Соус журавлинний.

журавлина – 100 г.

груші – 2 шт.

мед – 1 ст.

масло вершкове – 30 г.

перець лимонний.

лимони – 1 шт.

Спосіб приготування.

Обрізаємо м'ясо зі стегна, ріжемо його на маленькі кубики і обсмажуємо до майже готовності.

Ріжемо на маленькі шматочки брі, курагу, чорнослив.

У мисці змішуємо індичку, сир, джем, листя чебрецю, сухофрукти, горіхи і вичавлений часник.

Ріжемо кожен лист тіста на 6 частин, розкачуємо кожен прямокутник настільки, щоб можна було без перешкод покласти туди начинку і защипнути кутики.

Якщо кутики розліплюються, можна проштрикнути їх зубочистками.

Змащуємо конвертики розбовтаним яйцем і ставимо у розігріту до 200℃ піч на 15-20 хв., поки вони не стануть добре золотавими.

Подавати гарячими, теплими чи холодними.

Розігрітими смакують не гірше за свіжі.

Соус журавлинний.

У маленькому сотейнику розтопити масло, додати мед, дочекатися, поки він розтопиться в добрий сироп, і трохи потомити в ньому почищені і порізані грушки.

Через хвилин 5-7 додати журавлину, імбир, цедру з лимона, залити хересом так, щоб він вкривав фрукти, довести до кипіння, а потім томити, поки рідина практично не випариться.

Додати лимонний перець, сік половини лимону, прогріти ще раз, змолоти блендером в пюре, перекласти у слоїк і лишити охолоджуватися.

Дуже добрий соус до птиці, а також до м'яких сирів.

Нехай вам смакує!.

Источник материала
Поделиться сюжетом