Зеленський зустрівся з главою МЗС Німеччини: про що йшлося
Зеленський зустрівся з главою МЗС Німеччини: про що йшлося

Зеленський зустрівся з главою МЗС Німеччини: про що йшлося

19 листопада.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом, який прибув до України з робочим візитом, передає УНН із посиланням на повідомлення Офісу Президента.

Співрозмовники обговорили сучасний стан і перспективи розвитку українсько-німецьких відносин.

Президент України висловив вдячність за послідовну підтримку з боку ФРН територіальної цілісності та суверенітету України, комплексну допомогу у впровадженні структурних реформ у нашій державі, сприяння ініціативам щодо відновлення пошкодженої війною інфраструктури Донеччини.

Глава держави поінформував німецького високопосадовця про безпекову ситуацію на Донбасі, а також висловив сподівання, що запланована на 9 грудня зустріч у Нормандському форматі відкриє шлях до мирного врегулювання конфлікту.

Також було обговорено ситуацію довкола схвалення у ФРН закону про імплементацію так званої газової директиви ЄС.

Хайко Маас запевнив, що зміни німецького законодавства відповідають положенням цієї директиви.

Обговорювалися також питання практичної співпраці сторін у контексті реалізації курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Раніше глава МЗС Німеччини прокоментував голосування в Бундестазі за “захист” Північного потоку-2.

Додамо, російський газопровід “Північний потік-2” будується для поставок газу в Німеччину в обхід України.

В Україні вказують на політичність цього проекту і на те, що якщо “Північний потік-2” буде побудований, Росія організовує серію провокацій, щоб остаточно припинити транзит через Україну.

Німеччина заявляє, що не вважає цей проект політичним, і зробила кроки, спрямовані на збереження транзиту газу через Україну.

Источник материала
Поделиться сюжетом