Перевиробництво та зниження експорту знижують ціни на моркву в Україні
Перевиробництво та зниження експорту знижують ціни на моркву в Україні

Перевиробництво та зниження експорту знижують ціни на моркву в Україні

Таку думку висловила керівник департаменту «Маркетинг-аналітика» найбільшого гуртового ринку Західної України «Шувар» Тетяна Гетьман, на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Морква, якість якої можна віднести до категорії "не дуже", нікому не потрібна.

Ціна 2,5 грн/кг – це майже собівартість і людей на збирання не знайдеш.

Морква, якість якої наближена до категорії "може бути" і вище, коштує на третину дорожче, але хіба ж то ціни у порівнянні із 2018 роком?», — написала Тетяна Гетьман.

Вона також додала, що імпорт цього коренеплоду майже зупинився але і з експортом не дуже складається – площі під морквою збільшила не тільки Україна.

Але, на думку Тетяни Гутьмак, ситуація може змінитися.

Вона додала, що у листопаді 2017 року морква коштувала ще дешевше, але на початок березня 2018 року ціни зросли в 2 рази.

Источник материала
Поделиться сюжетом