Зеленський відреагував на скандальні заяви Коломойського
Зеленський відреагував на скандальні заяви Коломойського

Зеленський відреагував на скандальні заяви Коломойського

Президент України Володимир Зеленський прокоментував скандальні заяви олігарха Ігоря Коломойського про необхідність відновлення відносин між Україною і РФ.

Як зазначив глава держави, зовнішньополітичний курс країни повинен визначати президент, за участю уряду і суспільства, але не окремі бізнесмени.

«Я хотів би, щоб я, як президент, думав про міжнародні відносини і вектор України, а не який-небудь бізнесмен в Україні.

Мені здається, що це правильно.

Відповідаючи на запитання про те, чи можливе відновлення співпраці з Росією у сфері ВПК після припинення війни на Донбасі, або «доведеться чекати ще і повернення Криму», Зеленський зазначив, що йому в цілому подобається такий настрій, коли люди думають про те, що буде відбуватися після закінчення війни.

«Це дуже добре, тому що ми психологічно з вами хочемо завершити війну найближчим часом.

Я думаю, що правильна відповідь, в принципі, людська, що коли ми закінчимо війну, повернемо всі території, ми будемо робити з вами все, що вигідно для економіки України, для робочих місць, для того, щоб піднімати наші підприємства», — підкреслив Зеленський.

Мільярдер запропонував відмовитися від співпраці з МВФ на користь Росії, заявив про необхідність налагодження відносин з Москвою, так як, на його думку, вона «все одно сильніше», висловив упевненість, що Україна ніколи не стане членом НАТО і Європейського Союзу, розкритикував США за нібито примус вести військові дії на Донбасі і відсутність фінансової допомоги.

Источник материала
Поделиться сюжетом