Кожен імперський проект Росії починався з України - Брайан Вітмор
Кожен імперський проект Росії починався з України - Брайан Вітмор

Кожен імперський проект Росії починався з України - Брайан Вітмор

Україна є першою лінією опору Європи імперським амбіціям Росії.І якщо Москві вдасться розширити свій вплив на Україну – вона на цьому не зупиниться.

Про це заявив представник Center for European Policy Analysis (США) Брайан Вітмор у відеозверненні до Безпекового Форуму молодих лідерів, організованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" у Львові."Історія демонструє, що кожен російський імперський проект починався з України, але жоден з російських імперських проектів не закінчувався на Україні", - наголосив Вітмор.

На його думку, Україна і Грузія могли б стати для Європи набагато більш надійними партнерами у сфері безпеки в Чорноморському регіоні ніж, наприклад, Туреччина чи Болгарія."Україна повинна розглядатися не як безпекова проблема Європи, а як безпековий актив.

Україна – це східний фронт Заходу, а сильна, стабільна і процвітаюча Україна означатиме безпечний і захищений Захід", - підкреслив він.

На його переконання, Україна – це частина Європи, яка довгий час була від неї відділена через російську агресію."Історія Європи має не багато сенсу, якщо вона не включає Україну.

А історія України має не багато сенсу, якщо розглядається окремо від історії Європи", - вважає Вітмор.

Після успішного проведення структурних реформ Україна матиме можливість стати членом НАТО.

Реформи наразі є пріоритетом не лише в сфері обороні і безпеки, але й в інших площинах, що стосуються функціонування держави, про це заявив голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час Безпекового Форуму у Львові.

Источник материала
Поделиться сюжетом