Українцям планують відкрити доступ до кадастрів: що це означає
Українцям планують відкрити доступ до кадастрів: що це означає

Українцям планують відкрити доступ до кадастрів: що це означає

Верховна рада України прийняла за основу в першому читанні законопроєкт №2370 "Про національну інфраструктуру геопросторових даних".

Згідно з документом, українцям відкриють доступ в кадастри.

За проєкт проголосували 322 народних депутати.

Зокрема, пропонується встановити правові основи діяльності по створенню, функціонуванню та розвитку національної інфраструктури геопросторових даних; визначити принципи створення і розвитку національної інфраструктури геопросторових даних.

Планується забезпечити міжгалузеву інтеграцію геопросторових даних і даних кадастрів; сформувати сучасну систему забезпечення потреб суспільства у всіх видах географічної інформації та забезпечити відкриття в інтернеті геопросторових даних і метаданих, створюваних в публічному секторі і підприємствами-монополістами.

Зазначимо, що державний земельний кадастр – це єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, розташовані в межах державного кордону України, їх цільове призначення та обмеження у використанні.

Варто додати, що на початку листопада Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній раді законопроект №2370 "Про національну інфраструктуру геопросторових даних".

Як повідомляв портал Знай.

uа, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам": що пропонують по розмитненню нардепи.

Також портал Знай.

uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.

Источник материала
Поделиться сюжетом